Debat

Demokrati i København

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når en resolution bliver vedtaget på generalforsamlingen i Københavns Lærerforening (KLF), fører bestyrelsen den naturligvis ud i livet. Inge Thomsen giver i Folkeskolen nummer 48 udtryk for, at jeg skulle have manglende vilje til at efterkomme resolutionen. Det er bestemt ikke tilfældet. KLF's bestyrelse har på de sidste to møder drøftet, hvorledes vedtagelsen og aftalen om blandt andet uddelegering af en del af forhandlingskompetencen til tillidsrepræsentanterne om løn kan knyttes sammen. Dét meddeler vi i foreningens blad i december.

Ved nærmere granskning af generalforsamlingsreferatet står to væsentlige punkter klart. Idet Inge Thomsen ved forelæggelsen af resolutionen konstaterede: 'at nu da aftalen var underskrevet, så måtte forsøget køre (som forsøg)', blev det med lignende ledsagende bemærkninger fra undertegnede en forudsætning for generalforsamlingen, at aftalen var bindende, og at forsøget vil køre i 2003. Derudover blev det fra talerstolen tilkendegivet, at forsøget skulle evalueres blandt andet ved en urafstemning blandt medlemmerne. Dette blev ikke modsagt og ligger derfor fast ved den enstemmige godkendelse af beretningen.

I år 2004 vil aftaleretten gå tilbage til foreningen centralt, såfremt medlemmerne beslutter det.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvis det modsatte måtte blive tilfældet, således at en del af forhandlingsretten fortsat skal være ude på skolerne, må bestyrelsen naturligvis være forberedt på dette. Det vil sige, at vi skal udarbejde to planer, én for hver af de to mulige scenarier. Dét arbejde begynder vi i allernærmeste fremtid.

Derved lever bestyrelsen op til den vedtagne resolutions tekst om '. . . at påbegynde arbejdet nu for at få hele forhandlingskompetencen tilbage til centrale forhandlinger'. De centrale forhandlinger fortsættes, både i indeværende år i fuld udstrækning, i forsøgsperioden, hvor netop andelen af midler til udlægning skal forhandles mellem forvaltning og KLF, og uanset evalueringens udfald i 2004 i så vid udstrækning som muligt. Det tilsiger KLF's lønpolitik, at vi skal gøre, og den følger vi selvfølgelig.

Hermed er debatten i Folkeskolen for undertegnedes vegne afsluttet, men kan fortsætte i københavnsk regi.

Jan Trojaborg

formand for Københavns Lærerforening

og medlem af DLF's hovedstyrelse