Unge er politisk interesserede

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke kun IEA's undersøgelse, der viser, at danske unge faktisk er politisk interesserede. Samme konklusion når Ulla Højmark Jensen frem til i en ny ph.d.-afhandling om 18-24- årige unge.

'Mange mener, at de unge er blevet egoistiske, men det kan jeg ikke se ud af min forskning', siger Ulla Højmark Jensen til bladet 'Efterskolen'.

'Det er forkert at sætte lighedstegn mellem egoister og individualister. Egoister er sig selv nok, men det er ikke sådan, de unge fremstår'.

'De unge tænker i høj grad på fællesskabet. De definerer sig selv i forhold til et fællesskab, og de kan ikke undvære den tryghed, det giver'.

'Men de vil til gengæld samtidig have lov til at mene noget andet end de andre, og de er også åbne over for, at kammeraterne skal have mulighed for at have andre synspunkter. Derfor ser de ikke sig selv som en del af fællesskaber, hvor alt er givet på forhånd'.

'De unge ønsker spillerum', påpeger Ulla Højmark Jensen. 'De vil have mulighed for at præge tingene, men de er afvisende over for at være en del af de hierarkiske strukturer, der er i partier og organisationer. Derfor kræver det meget stor åbenhed, hvis organisationer og partier vil tiltrække unge'.