Debat

I ryggen eller på nakken

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Religionen, med alle dens former på jorden, bygger på menneskets trang til livssikring her og ofte også hisset gennem ofre (blod-, brænd- og gerningsofre), ritualer, bønner, besværgelser - alt sammen for at værne sig. Man har, kort og godt, gud på nakken, for guden/guderne straffer og belønner.

Protestanter bygger på evangeliet, der lader sig finde i Det Nye Testamente. Lignelsen om de to fortabte sønner, den gode hyrde, den utro godsforvalter og så videre forkynder klart, hvad Gud er. Vi har ikke Gud på nakken, men i ryggen! Så kristendom er radikalt anderledes end religion, altså animisme, shintoisme, lamaisme, asatroen, hinduisme, buddhisme, jødedommen og muhamedanisme og så videre.

DLF burde lytte lidt til signalerne fra gymnasier med næsten udelukkende elever med anden etnisk baggrund, hvor blandt andet 'Big Bang'-teorien, Darwins lære og skønlitterære forfattere med 'forkerte' budskaber skaber forviklinger. Lider folkeskolen af hensynsbetændelse, eller gemmes problemerne væk? De må da også være der, hvor de 'etniske' er i klart overtal i folkeskolerne?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Mogens Bender

Vipperød

Powered by Labrador CMS