0   182

Bibliotekarer bange for at vælge fra

To af Folkeskolensanmeldere, Jens Raahauge og Kaare Øster, satte gang i debatten på BogForum

Der udkommer måske 600 billedbøger om året, hvor de 30 er mere end nok. Jeg kunne godt tænke mig lidt mere stolthed, lidt mere frækhed hos skolebibliotekarerne', siger formand for Dansklærerforeningen Jens Raahauge. Han mener, at de danske skolebibliotekarer køber alt for mange overflødige bøger og materialer til skolerne, fordi de er bange for at være formyndere og vælge på vegne af lærerne.

Jens Raahauge er også anmelder af børnelitteratur på Folkeskolen,og sammen med en anden af bladets anmeldere, konsulent ved Amtscentret for Undervisningsmidler i Århus, Kaare Øster, lagde han op til en diskussion af den gode anmeldelse i Pædagogisk Café på BogForum i København i sidste uge. Der var trængsel i det lille café-rum, men diskussionen fortsatte bagefter i Folkeskolens stand på Undervisningsmiddelmessen '2001 på første sal over BogForum. Det var første gang, bladet var med på messen, men der var alligevel ganske mange lærere, anmeldere og udstillere, der fandt vej. På standen, som bladet delte med udstillingens arrangør, Brancheforeningen for Undervisningsmidler, var der mulighed for at få funktionerne på bladets website, www.folkeskolen.dk, demonstreret og få en snak med chefredaktør Thorkild Thejsen, med journalist Tonny Hansen, der har ansvaret for bladets anmeldelser, med web-redaktør Karen Ravn og andre af redaktionens medarbejdere.

Artiklen fortsætter under banneret

Både før og under messen har redaktionen skrevet artikler og nyheder om undervisningsmidler. Her kan man blandt andet læse meget mere om, hvad Jens Raahauge og Kaare Øster mener om indkøbet af undervisningsmidler og bøger til skolebibliotekerne.

Artiklerne er nu samlet i et tema på www.folkeskolen.dk

Klik ind på 'Biblioteket', hvor du finder temaet 'BogForum 2001'.-


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet