Blog
1   8

Spændende særudstilling ”Tyskland” på nationalmuseet – nu også med opgaver!

Abonner på nyt om Tyskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nationalmuseets nye udstilling viser det bedste, som Tyskland har at byde på. Goethe, Bauhaus, Gutenberg, Volkswagen, Richter og meget mere. I århundreder var det vores nabo i syd, som gav os poesien, frie tanker og landvindinger i videnskaben og industrien. Men krige adskilte os fra naboen, og det kulturelle fællesskab blev fremmedgjort og gik i glemmebogen.

Særudstilling

I forbindelse med det tysk-danske kulturelle venskabsår 2020 viser Nationalmuseet i København frem til den 1. marts 2020 særudstillingen ”Tyskland”.

Se eventuelt også omtalen på folkeskolen.dk ”Rød løber er rullet ud”: https://www.folkeskolen.dk/952620/roed-loeber-er-rullet-ud

Opgaver

Artiklen fortsætter under banneret

Goethe Instituttet i Danmark har til udstillingen, der især henvender sig til de besøgende på dansk og engelsk, udviklet en tysk version for elever. Med den gratis app ”actionbound” bliver eleverne ført gennem udstillingen på baggrund af en quiz, hvorved de fordyber sig i udstillingen og dens baggrund.

Forudsætningen for at kunne deltage i quizzen er, at de downloader den gratis app ”actionbound”, der kan hentes her: https://actionbound.com/download/

Endvidere finder man til venstre for indgangen til udstillingen en QR-kode. Skannes denne med mobiltelefonen, kan den besøgende straks få adgang til quizzen.

Appen byder ikke kun på spørgsmål. Der gives også yderligere informationer til udstillingens enkelte afsnit.

Supplerende informationer findes endvidere i de fremlagte brochurer ved indgangen til udstillingen.

Undervisningsmateriale

Goethe Instituttet har ydermere udarbejdet et varieret undervisningsmateriale til for- og efterbearbejdning.

 Se nedenstående links:

Til forberedelse:  https://www.goethe.de/resources/files/pdf187/tyskland_vor-dem-besuch-der-ausstellung2.pdf

Til efterbearbejdning: https://www.goethe.de/resources/files/pdf187/tyskland_nach-dem-besuch-der-ausstellung2.pdf

Materialet giver en enestående mulighed for en ”Landeskundlig” tilgang til temaet ”Tyskland” og runder besøget af med spørgsmål til viderebearbejdning.

Alle informationer og supplerende links findes her:  https://www.goethe.de/ins/dk/de/spr/unt/ver/tya.html

Das Goethe-Institut Dänemark, der står bag ovenstående informationer, ønsker god fornøjelse med udstillingen og dens bearbejdning i undervisningen. 

Det vil være helt oplagt at besøge udstillingen og afprøve mulighederne både som tysklærer, men bestemt også med tyskklasser. Besøg eventuelt https://natmus.dk/museer-og-slotte/nationalmuseet/udstillinger/saerudstillinger/tyskland/ for væsentlig baggrundsinformation.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
986 andre er allerede tilmeldt