0   285

Kommune frifundet

Advokat kalder det hokuspokus, at kommune blev frikendt for at opkræve forældrebetaling

Det er en skuffende afgørelse, men det er systemet og ikke loven, som jeg har tabt til, lyder kommentaren fra en forælder, der ved Vestre Landsret havde sagsøgt Bramming Kommune for at have opkrævet forældrebetaling.

Artiklen fortsætter under banneret

Med dommerstemmerne to mod en blev den vestjyske kommune i sidste uge frifundet for at have krævet penge fra forældre til elever i en 10. klasse i forbindelse med en skolerejse i 1995. Retten afviste desuden et søgsmål vedrørende en skolerejse i 1994, fordi sagen var forældet.

Forælderen, Sigfred Hansen, Bramming, havde argumenteret med, at skolerejser er en del af undervisningen og dermed i følge folkeskoleloven vederlagsfri. Den holdning fandt kun støtte hos én dommer.

'Det er vores egen fejl, at den ene sag var forældet, men i den anden sag forstår jeg ikke, at de to dommere kan have den opfattelse, at kommunen handlede i god tro, når de opkrævede betaling for skolerejser', siger Sigfred Hansen.

Hans advokat Henrik Karl Nielsen mener det samme.

'Det er opmuntrende, at en dommer havde en anden holdning, men på mig virker det som noget hokuspokus, at landsretten frikender en kommune, der har krævet penge for undervisning med henvisning til gældende praksis. Det må betyde, at man ikke kan regne med, at det, der står i loven, faktisk gælder', siger han.

Det er første gang, landsretten har truffet afgørelse i en sag om forældrebetaling til skolerejser. Var afgørelsen faldet ud til forælderens fordel, havde det ifølge advokaten betydet, at mange kommuner havde handlet ulovligt gennem mange år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks