0   272

Borgerlige ministermuligheder

Der findes mange bud på, hvilken borgerlig politiker der skal sidde i undervisningsministerens stol

Valget er forbi. Fjernsynet flimrer, men budskabet er det samme, lige meget om fjernsynsbetjeningen dikterer TV 2 eller DR. De borgerlige er igen kommet til magten.

Sådan kan scenariet se ud efter tirsdag den 20. november. Og allerede nu er flere politikere gået i gang med navnelegen. Folkeskolenhar spurgt en række politikere med tilknytning til det uddannelsespolitiske område, hvilket navn de vil sætte på en borgerlig undervisningsministers taburet.

Artiklen fortsætter under banneret

Margrethe Vestager. De Radikale:

'Det må de altså selv rode med. Med al respekt for, at der også er udmærkede mennesker på den borgerlige side, så tror jeg, at en borgerlig minister kan være med til at gøre folkeskolen til ideologisk kampplads. Det må ikke ske. Man kan ikke tillade sig at eksperimentere ideologisk med det, der er en fælles erfaring i det her kongerige'.

Brian Mikkelsen, De Konservative:

'Det må Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen afgøre. Vi er interesseret i de poster, som giver indflydelse, og som betyder noget for danskernes fremtid, og undervisningssektoren er afgørende for os. Det er en post, som vi synes, det er rimeligt, at De Konservative får, men vi har ikke aftalt noget'.

Mogens Glistrup, Fremskridtspartiet:

'Der kan findes mange. Bertel Haarder for eksempel. Han har inden for de sidste 70 år været den mindst dårlige undervisningsminister, fordi han trods alt havde en vis respekt for, at man skulle gavne eleverne og ikke bare ødelægge dem. Han indførte flere faste normer end slapsvansene både før og efter hans tid som undervisningsminister'.

Susanne Clemensen, Centrum-Demokraterne:

'Det er en vigtig ideologisk post, og det kunne blive Ulla Tørnæs eller Brian Mikkelsen'.

Carsten Hansen, Socialdemokratiet:

'Ulla Tørnæs eller Brian Mikkelsen er nok de borgerliges bedste bud, og Ulla Tørnæs står i Anders Fogh Rasmussens lille sorte bog. Hun er et af de mindst onde bud, men jeg vil slå syv kors for mig. Jeg kan ikke rigtigt forestille mig nogen fra undervisningsudvalget på posten'.

Christian H. Hansen, Dansk Folkeparti:

'Nej, nej, jeg har ikke noget bud. Der er mange dygtige, men det vigtigste er, at det er en, der repræsenterer en anden politik end den nuværende regering'.

Ulla Tørnæs, Venstre:

'Der spekuleres meget, men jeg har ikke nogen viden om nogen ministerliste. Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg håber, at den kommende minister bliver en anden end den nuværende. Lad mig sige det sådan'.

Jann Sjursen, Kristeligt Folkeparti:

'Alt det der med ministerposter gemmer vi til efter valget. Jeg håber på et ministerskifte, men jeg vil ikke pege på nogen. Jeg er meget optaget af kritikken af helhedsskolen. Der deler vandene sig anderledes, end de normalt gør'.

Anne Baastrup, Socialistisk Folkeparti:

'Hva'? Skal jeg udpege en eller anden fra de borgerlige? Jeg vil slet ikke have en borgerlig undervisningsminister. Så er den ikke længere'.

Jan Kaare er freelancejournalist


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet