Materialer til debat

Folkeskolenafholder et debatarrangement om, hvad der kendetegner et godtundervisningsmiddel

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På U'2001, Messe for Undervisningsmidler, der finder sted i forbindelse med bogmessen i Forum i København 15.-18. november, vil en lang række forlag og andre læremiddelproducenter præsentere nyudgivelser og velprøvede materialer.

Udgives der nok, og er det de rigtige, der udgives? Skal vi skrotte bøgerne og forlade os på internettets mangfoldighed? Eller vende tilbage til de kanoniserede klassikere, der alligevel findes på skolebiblioteket eller står i kassevis nede i kælderen?

I dette nummer af Folkeskolenhar vi ikke forsøgt at finde facitlisten med de rigtige svar. Men vi har forsøgt at stille nogle vigtige spørgsmål til en række fagfolk, der i deres daglige arbejde forholder sig til strømmen af materialer og til formidlingen af dem.

Disse spørgsmål og svar vil vi gerne sætte til diskussion blandt læserne, forfatterne og forlagene.

Den generelle debat kan føres i bladets læserbrevsspalter eller i de debatfora, der er oprettet på www.folkeskolen.dk

Den konkrete debat om læremidlernes egnethed kan man deltage i ved at skrive sine egne kommentarer til netudgaven af anmeldelserne på samme hjemmeside.

Og den personlige debat kan man tage hul på under U'2001, hvor Folkeskolenafholder et debatarrangement om, hvad der kendetegner et godt undervisningsmiddel. Og om hvordan vores cirka 80 anmeldere arbejder med at give gode råd om, hvad der er værd at købe og læse, og hvad der fortjener at blive proppet ind som isoleringsmateriale i hulmuren.

Arrangementet finder sted fredag den 16. november, klokken 15-16, i messens bogcafe. Ellers kan man diskutere bøger, anmeldelser og www.folkeskolen.dk's netnyheder på redaktionens stand. Den har nummer 236 og ligger ligesom Bogcafeen på første sal i Forum.

Man kommer ind på såvel U- som Bogmesse til halv pris, hvis man benytter rabatkuponerne her i bladet.

tonny