Jette Edelvold Ousen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores kollega Jette Edelvold Ousen døde den 18. september af kræft efter kort tids sygdom. Jette dimitterede fra Haderslev Seminarium i 1969 og var ansat ved Skagen Skolevæsen i sine første år som lærer. I 1974 flyttede hun sammen med Hans Ousen til deres fælles hjemby Fredericia, hvor hun fik ansættelse ved Egumvejens Skole.

Jette og Hans holdt sølvbryllup sankthansaften, og umiddelbart efter nåede de deres livs rejse til Grønland. Vores tanker går i denne svære tid til Jettes mand og deres to voksne børn.

Vi har fulgt Jette, fra hun var ung lærer, og til hun endte som en af dinosaurerne i Den danske Folkeskole, som hun selv udtrykte det. En rolig og samvittighedsfuld kollega, som holdt af sit arbejde, og som de sidste år engagerede sig som tillidsrepræsentant og medlem af kredsstyrelsen - en livsnyder, som elskede et glas vin, en cigaret, en god bog og familiens fristed ved Varbjerg Strand.

I sygdommens sidste fase oplevede vi Jette som et stærkt menneske. Det blev en berigelse at være sammen med hende og opleve hendes afklaring og overskud til dem, der besøgte hende.

Vi vil savne dig, Jette.

Tidligere og nuværende personale

Egumvejens Skole