Debat

Tilfreds med udviklingsprojekt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi pensionister kan være tilfredse med DLF's udviklingsprojekt, fordi slutrapporten griber fat i mange af vore problemer og anviser løsninger på dem.

Jeg fremførte på kongressen et indlæg om emnet, men da det ikke har været omtalt i Folkeskolen, vil jeg for fuldstændighedens skyld her kort gengive hovedindholdet.

Rapporten fastslår, at 'pensionisterne er en resurse i foreningen', og at 'det er vigtigt, at foreningen husker på betydningen af at føre en sådan politik, at pensionisterne ønsker at forblive som medlemmer af foreningen'. Det gælder både hovedforeningen og kredsene, og rapporten understreger, at 'foreningen aktivt burde gå ind for at skabe pensionistforeninger i hver kreds'. Mange steder fungerer det fint, men fraktion 4-delegerede vil gerne være fødselshjælpere, hvor det er nødvendigt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi har længe kæmpet for spalteplads i Folkeskolen specielt til stof af interesse for nuværende og kommende pensionister, og rapporten konkluderer: 'Det burde også være muligt i medlemsbladet Folkeskolen at afsætte spalteplads til denne medlemsgruppe'.

Vi har et andet smertensbarn, nemlig seniorkurserne. De, der bliver optaget, er begejstrede, men alt for mange bliver afvist og sat på venteliste - nogle i mange år.

Sidste år blev knap 300 ud af 1.470 ansøgere optaget, så vort ønske om flere seniorkurser er velbegrundet, og rapporten skriver da også ligeud: 'Det er også vigtigt. . . at øge antallet af kurser for pensionisterne'. 'I dag er ventetiderne urimeligt store'.

Yderligere omtaler rapporten kommunikationen i foreningen og behovet for ansættelse af 'specialkonsulenter' for eksempel vedrørende pensionistsager.

Rapporten har en positiv holdning til os og søger at løse vore problemer.

Nu er det blot op til beslutningstagerne at tage de gode løsningsmodeller til sig og føre dem ud i livet.

En udløber af projektet er afholdelsen af en konference i januar 2002 om 'Pensionistpolitik'. Den forventer vi os meget af.

Den eneste negative ting, jeg kunne finde om projektet, var Flemming Ibsens sure udgydelser i Folkeskolen om, at pensionisterne ikke er vigtige!

Det har vi selv et andet syn på, og det har DLF heldigvis også.

Henning Pedersen

Blokhus