Debat
0   153

Madsens uprofessionelle husfred

Det er klart, at Vagn Madsen, med alle de læserbreve han skal nå, ikke kan overkomme alt. Men måske skulle han alligevel som ansvarlig skolemand lige have brugt nogle minutter på at læse faghæftet for faget kristendomskundskab, før han denne gang tog fat på ugens hudfletning.

Allerede i de korte afsnit om formål og centrale kundskabs- og færdighedsområder, CKF, kunne han have orienteret sig om, at det også er de myndighedsfastlagte bestemmelser for dette vigtige fags indhold, der danner baggrund for hovedstyrelsens forslag om at kalde faget ved sit gamle, mere dækkende navn religion. Havde han derudover givet sig tid til også at læse oplægget 'Fællesskabets skole i et multietnisk samfund', ville han kunne have set hovedstyrelsens understregning af, at kristendomskundskab (selvfølgelig) fortsat skal udgøre en væsentlig del af indholdet.

Artiklen fortsætter under banneret

I faghæftet ville han endvidere kunne have orienteret sig om, at der i vores nu syv år gamle mandat står, at 'den religiøse dimension har betydning for livsopfattelsen hos det enkelte menneske og for dets forhold til andre'. Det er præcis derfor, at vi synes, at samtlige elever bør deltage.

Samme sted ville han have kunnet se, at fagets fire hovedområder indeholder det, han i Folkeskolennummer 43 prøver at gøre sig lystig over, nemlig livsfilosofi og etik, bibelske fortællinger, kristendommen i historisk og nutidig sammenhæng, ikke-kristne religioner og livsopfattelser og kunst og symboler.

Så der er bestemt intet belæg for Madsens vrøvl om, at hovedstyrelsen 'ikke regner faglighed for noget', og at vores motiv må være, at kristendomsundervisningen skulle opfattes som 'en skamfuld affære, der virkelig for husfredens skyld' må omdøbes til religion og 'træde til side for den fundamentalistiske, stålsatte islam - rørt op med hjemmestrikket livsfilosofi, etiske overvejelser og et par bibelske fortællinger'.

Dit ufredelige udfald er altså ikke særlig professionelt denne gang, Madsen.

Jørgen Stampe

formand for DLF's pædagogiske udvalg og medlem af hovedstyrelsen

'Fællesskabets skole i et multietnisk samfund' ligger på adressen www@DLF.org under oplæg til kongressen. Det vil om kort tid blive tilgængeligt i en trykt version for alle medlemmer og andre interesserede.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ