Debat
0   167

Ud med Kjærsgaard

Ofte er jeg i vrede og frustration fløjet til tastaturet, når Pia Kjærsgaard har ytret sig i medierne på sin velkendte, unuancerede, uintelligente, snæversynede og indskrænkede facon. Men hver gang har jeg arkiveret det skrevne, fordi jeg mente, det var bedre at tie end at bringe ved til hendes bål - et bål, der tændes af et primitivt menneske, der ikke kan begå sig i en kompleks dialog, fordi udsynet tilsyneladende er gevaldigt beskåret.

Når jeg så alligevel udsender mine mishagsytringer nu, skyldes det, at jeg har læst hendes debatindlæg i Folkeskolen nummer 42 og må konstatere, at det generer mig voldsomt, at hun har mulighed for at ytre sig i Folkeskolen - faktisk mener jeg, at hun skulle nægtes adgang til at benytte vores fagblad. Jeg er selvfølgelig klar over, at der fra en journalists synsvinkel er andre - end mine ovenfor beskrevne - argumenter, der gør sig gældende, når man vælger at bringe indlæg, men som situationen er for den samlede befolkning i landet lige nu, synes jeg godt, vi kan melde klart ud, at fanatiske ekstremisters indlæg ikke bringes - og til den gruppe kan man vel sige, at Pia Kjærsgaard hører? I hvert fald oversættes en fanatiker i ordbogen som: lidenskabelig, ensidig og intolerant forkæmper for en sag, og ekstremist som: person med yderliggående meninger og holdninger.

Artiklen fortsætter under banneret

Afslutningsvis skal det understreges, at jeg absolut mener, at retten til at ytre sig er helt afgørende i et demokratisk samfund, men omvendt er det også i visse situationer vigtigt, at mediernes redaktionelle filtre sorterer intetsigende fraser væk.

Lene Sørensen

Aalborg

Svar

Personer, der nævnes i Folkeskolens leder, får altid et brev eller en mail med en kopi af lederen - inden bladet udkommer, så de har mulighed for at svare ugen efter.

Læserne må så vurdere, om for eksempel Pia Kjærsgaards eller lederskribentens argumenter virker mest overbevisende. Derfra kan diskussionen og - i bedste fald - dialogen så fortsætte.

Thorkild Thejsen

chefredakør


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ