Socialt engagement driver værket

Anders Nørgaard er lærer og borgmesterkandidat, men det giver ingen grund til skrupler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 52-årige lærer Anders Nørgaard fra Hinnerup mener at kunne spore sit sociale engagement helt tilbage til folkeskolen.

'Jeg har altid rodet mig ind i alting. Lige siden jeg sad i elevrådet, har det forfulgt mig'.

Dengang fik han 'svedere' for at forsvare dem, der blev uretfærdigt behandlet. I sit voksne liv har han involveret sig i lokalområdet. Først i foreningsliv, og så førte det ene til det andet. I dag er Anders Nørgaard lærer og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i samme kommune. Ifølge ham kan det godt lade sig gøre at balancere de to ting ved siden af hinanden.

'Jeg er meget opmærksom på, at jeg ikke repræsenterer mine kolleger eller skolevæsenet i Hinnerup som politiker. Jeg er nødt til at skille læreren fra politikeren', siger han.

Derfor har han ingen problemer med at lægge kommunens budgetter i økonomiudvalget. Kun i skole- og kulturudvalget har han erklæret sig inhabil.

'Det skal ikke være så nemt at være inhabil. Man bliver nødt til at stå ved de beslutninger, man tager. Og jeg er parat til at tage de tæsk, der følger med'.

Men de to job bliver alligevel påvirket af hinanden.

Bagsiden af medaljen

Dagligdagen som lærer var med til at vække det engagement, der driver ham som politiker.

'Som lærer ser jeg bagsiden af medaljen i mange familier. Man ser så mange børn og ser, hvilke muligheder de har. Man ser, hvor meget den sociale arv påvirker dem. Nogle gange kan jeg se allerede i børnehaveklassen, hvordan det vil gå dem', siger han.

Men den primære årsag til hans politiske arbejde, er en helt grundlæggende interesse for lokalområdet. Og han vil fortsætte sit arbejde, selv om tidspresset er stort.

'Det er blevet sværere at være lokalpolitiker ved siden af lærerjobbet. Blandt andet på grund af teamsamarbejdet. Jeg kommer ofte til at blokere på grund af politisk arbejde. Heldigvis har jeg forstående kolleger. Desuden er der jo meget mere mødeaktivitet i skolen i dag, så forberedelsen kan godt blive presset. Det lykkes, men alt skal forberedes i god tid'.

Planen er også klar, hvis fremtiden byder på den borgmesterpost, som Venstre sidder på i øjeblikket. Så tager Anders Nørgaard fire års orlov. Fire år, der bliver spændende og svære.

'Min dagligdag med børn og unge elsker jeg. Det vil jeg savne meget, hvis jeg bliver borgmester. Men jeg har altid gerne villet ind og påvirke'.

lg