Debat

Den klemte gruppe

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Daværende formand for DLF Martin Rømer lovede den gruppe, der før kommunaliseringen i 1993 var ansat på tjenestemandslignende vilkår, at deres pension ville blive på tjenestemandslignende niveau. I dag ved vi, at det ikke er tilfældet. Jeg mener, at DLF hæfter for, hvad formanden lovede medlemmerne. DLF kunne genforhandle pensionerne for 93-gruppen, så de kunne få den pension, der i forvejen var stillet i udsigt på baggrund af den tjenestemandslignende ansættelsesform. Gruppen har jo en alder, der fordrer, at der forhandles øjeblikkeligt, og at der indhentes det tabte ved én forhandling.

De unge overenskomstansatte lærere har muligvis tid til at vente på et par forhandlinger, men det kan ikke gå hurtigt nok for 93- gruppen.

En del af lønnen er pensionsopsparingen, og den skal være god. Et meget enkelt spørgsmål kunne være: hvorfor skal de overenskomstansattes pension ikke være lige så god som tjenestemændenes.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Man må bruge de resurser, der er nødvendige.

Preben Bendt

Odense