Tove Vinther

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Onsdag den 12. september, godt en måned efter sit 25-års-jubilæum ved Sundsøre kommunale Skolevæsen, døde Tove Vinther, 50 år, efter et års utrættelig kamp mod en håbløs sygdom.

Skønt udfaldet af kampen var givet på forhånd, var Tove optimist til det sidste.

Hun ville livet, og i de sidste måneder glædede hun sig især over de ting, hun kunne tage del i, når sygdommen tillod det. Det vigtigste for hende var de tre børns gøren og færden, den nye rolle som farmor og besøg af og snak med familie, gode venner og kolleger.

Markeringen af 25-års-jubilæet 1. august betød utroligt meget for Tove. Derfor mødte hun også op på Jebjerg Skole sammen med sin datter Iben, skønt hun var meget syg. Umiddelbart efter skulle Tove atter til Viborg Sygehus.

Tove afsluttede sin læreruddannelse på Skive Seminarium i 1976 og blev derefter ansat som lærer på daværende Thorum Skole, hvor hun virkede frem til nedlæggelsen. Tove kom til Jebjerg Skole i 1990.

Med sin rolige væremåde, gode og tillidsskabende kontakt til børnene faldt hun hurtigt til på vores skole.

Børnenes ve og vel havde en stor plads i hendes hjerte, og mange kvitterede med knus og glad snak, når de var sammen med hende.

Som kollega blev hun værdsat, ikke som den med de mange ord og store armbevægelser, men som den, der med sine rolige indlæg og overvejede meninger kom med udsagn om, hvordan skolehverdagen kunne skrues sammen, så den blev bedst for både store og små.

Skolelivets ve og vel var Toves alt.

Tankerne går i denne svære stund især til Toves tre børn, Svante, Iben og Suna.

Ære være Toves minde.

Medarbejderne på Jebjerg Skole