Vælg to repræsentanter

Tillids- og sikkerhedsrepræsentant bør ikke være samme person, mener DLF's hovedstyrelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kun tre dages pause holdt DLF's hovedstyrelse mellem kongres og næste møde. Resolutioner og vedtagelser blev gennemgået, og det blev besluttet, hvem de skal sendes til, og hvilke udvalg der skal arbejde videre med kongressens beslutninger og henstillinger.

Der var enighed om, at kongresforløbet havde været fint.

'Det var en god kongres, hvor der blev vist vilje til at opnå fælles holdninger', lød Anni Herforts konklusion.

Om Folkeskolens kongresdækning på www.folkeskolen.dk sagde Ole Skov:

'Vi, der forsvarer bladets redaktionelle frihed, må også have lov til at kritisere, og jeg synes ikke, at reportagen fra baren i kongressens forhal var Folkeskolenværdig'.

'Jeg er meget enig', lød kommentaren fra formanden.

Kun én kasket

DLF har gennem mange år anbefalet, at medlemmernes tillidsrepræsentant også er sikkerhedsrepræsentant. Den dobbeltrolle diskuterede hovedstyrelsen i maj, og man bad dengang organisationsudvalget se på sagen én gang mere.

'Vi mener, at vi skal ophæve vores anbefaling af personsammenfaldet', sagde udvalgets formand, Karsten Holst. 'Men vi anbefaler samtidig, at man så vælger tillidsrepræsentantens suppleant som sikkerhedsrepræsentant'.

Begrundelsen for kursændringen var både praktisk og principiel. På skolerne er det en realitet, at cirka hver fjerde tillidsrepræsentant ikke står for sikkerhedsarbejdet. Den dobbelte byrde er simpelthen blevet for tung. Principielt mener man også, at der kan være tilfælde, hvor det er uheldigt, hvis en og samme person først skal forhandle vilkårene med skolens leder og derefter også skal være den, der kontrollerer, om sikkerhedsforholdene er i orden.

Hovedstyrelsen fulgte indstillingen.

-th