Skoleledelse
0   305

Lederkursus for lærere giver bonus

De første tre lærere har fået job som leder, før deres førlederkursus er slut

Det virker at sende lærere på lederkursus. Ud af 25 deltagere på et førlederkursus i Esbjerg har tre allerede fået lederjob, selv om forløbet ikke er slut endnu.

'Jeg kan selvfølgelig ikke vide, om netop de tre ville have søgt job som leder alligevel, men det er vores mål, at 15 af de 25 lærere ender med at blive leder i løbet af et par år, og her har kurset en betydning', siger skolechef Preben Jensen fra Esbjerg Kommune. Kommunen har skabt lederkurset for at få flere kvalificerede ansøgere at vælge imellem til ledige lederstillinger i folkeskolen.

Bitten Eilenberg er en af dem fra kurset, der allerede har fået job. 1. december begynder hun som afdelingsleder på Rørkjær Skole, hvor hun får ansvaret for specialundervisning og udskoling. Samtidig indgår hun i skolens ledelsesteam.

'Jeg har lyst til at blive leder, og kurset har afklaret mig. Jeg var i tvivl om, hvorvidt jeg havde de fornødne kvalifikationer. Kurset bekræftede mig i, at det har jeg', siger Bitten Eilenberg til JydskeVestkysten. I dag er hun ansat som IT-vejleder og skolebibliotekar og har få timers undervisning på Sønderrisskolen.

Artiklen fortsætter under banneret

De 25 lærere indledte rekrutterings- og lederudviklingsprogrammet med en personlig test, hvor de fik klarlagt deres svage og stærke sider. For Emma Pedersen var testen nok til, at hun i sommer søgte job som viceskoleinspektør på Spangsbjergsskolen.

'For mig var det medvirkende til, at jeg blev overbevist om, at det var det, jeg ville', siger Emma Pedersen.

Den tredje lærer fra kurset, som har fået job, er nu også viceskoleinspek-tør. Hertil kommer, at yderligere to lærere fra kurset i øjeblikket er konstituerede som ledere. I modsætning til deres tre fastansatte kolleger fortsætter de på kurset.

'Så snart en lærer får job som viceskoleinspektør eller afdelingsleder, tilrettelægger vi en personlig uddannelsesplan, som kvalificerer vedkommende til et job som skoleleder. Derfor er der ingen grund til, at hun fortsætter på lærerkurset', siger Preben Jensen.

I løbet af vinteren og foråret får de resterende lærere på førlederkurset også tilrettelagt deres personlige udviklingsforløb. Det kan ske i form af både kurser og følordninger.

'Det kræver, at vi erstatter lærerne med vikarer, mens de er væk. Vi regner med, at projektet kommer til at koste os lidt over en million kroner. Derfor går der nok tre-fire år, inden vi gentager det', siger Preben Jensen og konstaterer, at kommunen nu råder over en gruppe potentielle ledere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ