Studerende får stemmeret

For fremtiden har formanden for Lærerstuderendes Landskreds stemmeret i DLF's hovedstyrelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kun én delegeret stemte imod, mens alle andre var for, da kongressen besluttede at ændre foreningens vedtægter, så Lærerstuderendes Landskreds' (LL) formand for fremtiden kan være med til at stemme om hovedstyrelsens beslutninger. Indtil nu har de studerendes repræsentant kun haft taleret.

Reglerne blev samtidig ændret, så LL's ti kongresdelegerede nu vælges på LL's årsmøde i marts i stedet for ved landsvalg, som det hidtil er foregået.

LL har gennem de sidste seks år udviklet sig eksplosivt, både medlemsmæssigt og politisk, sagde DLF's næstformand, Stig Andersen. Da LL blev en del af DLF, havde organisationen 600 medlemmer, men i dag er tallet over 10.000.

'Både de studerende og DLF har haft stort udbytte af samarbejdet, så det nu er svært at forestille sig DLF uden de studerende og omvendt', sagde Stig Andersen.

LL's formand er nu ansat på fuld tid, og formanden, som lige nu er Trine Barfoed, deltager kontinuerligt i alle hovedstyrelsens møder på lige fod med alle andre.

Når der behandles sager, der vedrører foreningens ret til at indgå overenskomster, har de studerende dog hverken stemmeret i kongressen eller hovedstyrelsen.