Solidariteten betyder alt

Grønland takker for opbakning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Give Greenland a cold shoulder', hed det i en annonce, som Grønlands lærere rykkede ind i et amerikansk lærerblad med opfordring til at støtte dem, da der sidst var konflikt med de grønlandske arbejdsgivere. Og det virkede.

'Den opbakning, som vi fik fra DLF og fra de canadiske og amerikanske lærerorganisationer, var af afgørende betydning for os', sagde Sivso Dorph. Han er nyvalgt formand for de grønlandske læreres fagforening, Ilinniartitsisut Meeqqat Atuarfianneersut Kattuffiat, i daglig tale kaldet Imak.

'Jeres solidaritet og støtte var det, der fik Grønlands Landsstyre til at give sig, da Imak blev nødt til at blokere stillingerne for at få tålelige lønforhold', sagde Sivso Dorph blandt andet. Han takkede også for støtten på det pædagogiske område, som er med til at klæde Imak på i diskussionerne om, hvordan det grønlandske skolevæsen skal udformes i fremtiden. Og han fortalte om skolebygningernes elendige tilstand.

'Beregningerne viser, at med den størrelse bevilliger, Landsstyret giver nu, vil det vare 45 år, inden vi får tidssvarende bygninger', sagde han.