For dårlige skolebygninger

Kongressen konstaterer, at en række kommuner ikke lever op til arbejdsmiljølovens krav

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunerne lever ikke op til arbejdsmiljølovens krav, sagde Hans Rechendorff, Grenaa, på kongressen.

'Mange kommuner overtræder overenskomsten ved ikke at have de fornødne bygningsmæssige forudsætninger med mødelokaler og forberedelsesfaciliteter', sagde han og fremlagde en resolution med krav om, at kommunerne indretter skolerne, så de passer til arbejdsformerne i folkeskolen.

Formand for organisationsudvalget, Karsten Holst, svarede, at hovedstyrelsen er enig i målet med resolutionen, men at ordvalget var lige bastant nok.

'Hovedstyrelsen har ikke modtaget indberetninger om, at overenskomsten overtrædes', sagde Karsten Holst.

Men forslaget fik hovedstyrelsen til at udforme sit forslag til resolution på området. Den var til gengæld lidt for imødekommende over for kommunerne, mente flere, men efter en kort debat og nogle ændringer i ordvalget blev hovedstyrelsens resolution vedtaget.

Debatten fik Jørgen Dahl fra Ballerup til at bekende over for kongressen, at han kommer fra en kommune, der ikke lever op til arbejdsmiljøreglerne på dette område, og Vibeke Lynge fra hovedstyrelsen mente, at kommunerne generelt først reagerer, når der er så meget svamp i skolebygningerne, at en renovering er nødvendig.

'Jeg kommer fra Anker Boyes hjemby', sagde Torben Rasmussen fra Odense. 'Her har man analyseret sig frem til, at der skal bruges 400 millioner kroner, hvis skolerne skal renoveres op til god standard. Man har så bevilget 44 millioner kroner over fire år, så det vil tage mellem 30 og 40 år at sætte den plan i værk'.

Resolution Skolebyggeri

Kongressen konstaterer med tilfredshed, at statsministeren i sin åbningstale ønsker fortsat tilførelse af resurser til renoveringer, tilbygninger og nybyggeri af skoler. Desværre må kongressen konstatere, at en række kommuner ikke lever op til arbejdsmiljølovgivningens krav til de fysiske forhold på skolerne.

Mange kommuner kender tilsyneladende ikke de vejledninger, deres egne repræsentanter har været med til at udarbejde i Branchearbejdsmiljørådet for Undervisning og Forskning. Det gælder særligt i forhold til at etablere de fornødne bygningsmæssige forudsætninger for mødelokaler, teamlokaler og forberedelsesfaciliteter for lærerne.

Kongressen kræver, at kommunerne indretter skolerne, så de modsvarer de ændrede krav til arbejdsformer i folkeskolen.

Powered by Labrador CMS