Minister bebuder reformpause

Margrethe Vestager ser ingen grund til, at elever skal have mere engelskundervisning

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsminister Margrethe Vestager bebudede reformpause på DLF's kongres. For eksempel så hun ingen grund til, at eleverne skulle have mere engelskundervisning end de seks år, de har nu. Så skal det i hvert fald dokumenteres, at deres engelskkundskaber er for ringe, når de forlader skolen.

Hun afslørede dog, at regeringen overvejer at udvide undervisningspligten til også at gælde 0. klasse. Men det pædagogiske indhold skal forblive det samme som i den nuværende børnehaveklasse.

Margrethe Vestager glædede sig over, at medierne i forbindelse med skoleårets begyndelse har været mindre aggressive end i mange år.

'Der er en bedre forståelse for, at det faktisk er en svær opgave at holde skole. Der har ikke været så mange ideer til, at det og det lige skal puttes ind i skolen. Det er godt. Skolen har brug for stabilitet og kontinuitet', sagde ministeren.

Hun mente heller ikke, at der er brug for en mobningslov, men henviste til den nye lov om undervisningsmiljø.

'Skolen skal formidle fælles regler. Vi skal være tydelige, især over for flygtninge og indvandrere. Det er gennem formidlingen af demokratiske værdier i skolen, at de får ballasten til at begå sig i det danske samfund'.

I den sammenhæng skal man også se den nye vejledning om elevernes alsidige, personlige udvikling, som ministeriet er ved at udarbejde. Ministeriet er desuden ved at barsle med en pjece til forældrene om klare mål.

Om de klare mål sagde Margrethe Vestager, at de ikke er en opstramning, de er ikke en højnelse af ambitionerne, 'de er høje nok i forvejen'.

'De klare mål er et redskab til at få en mere reflekterende skole', fastslog hun.

Anni Herfort erklærede sig enig i det fornuftige i at holde reformpause, 'og vi ønsker også som dig, at børnehaveklassen er obligatorisk, men beholder det samme indhold'.