Debat

Arbejdstidsaftalen - et ømtåleligt emne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsen har samlet sig omkring en resolution og en vedtagelse om arbejdstidsaftalen, som er indstillet til kongressen.

Hovedbudskabet i resolutionen, der retter sig mod Kommunernes Landsforening, KL, udtrykker foreningens utilfredshed med, at KL ikke har villet indgå i forhandlinger med DLF om at løse de problemer, som arbejdstidsaftalen har medført. Derfor opsiges aftalen, der udløber 31. juli 2004. Samtidig understreges det i resolutionen, at Danmarks Lærerforening til enhver tid er parat til at optage forhandlinger - underforstået hvis KL skulle komme på bedre tanker.

Som supplement til resolutionen fremlægges der en vedtagelse, som skitserer den strategi, foreningen vil arbejde efter for at lægge pres på KL.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Om disse forslag vil blive vedtaget på kongressen, vides ikke i skrivende stund, for der er kræfter i foreningen, der ikke ønsker at medvirke til at presse KL til en bedre aftale, ligesom der er kongresdelegerede, der ønsker, at hver kreds i DLF passer sit.

Den netop afsluttede arbejdstidsundersøgelse, som foreningen har foretaget i august/september måned, afslører fortsat store forskelle i lærernes/børnehaveklasseledernes arbejdsvilkår.

Der er kommuner, hvor arbejdsforholdene er acceptable, men der er også graverende eksempler på det modsatte.

Derfor er det mærkeligt, at der forsat er politisk valgte i Danmarks Lærerforening, der fastholder, at det ikke er arbejdstidsaftalen, der er noget galt med, men at der blot er tale om en forkert udmøntning af den.

Hvornår vil de pågældende erkende, at en aftale, der kan bruges efter kommunernes forgodtbefindende, ikke er en aftale, vi kan leve med? Hvornår vil de pågældende indgå i et konstruktivt samarbejde?

Måske sker det på kongressen. Jeg håber det.

Hovedstyrelsen har arbejdet hårdt og længe for at nå til enighed om, hvordan vi skal tackle den situation, vi er havnet i; det er med en enkelt undtagelse lykkedes at få alle med.

Nu er det op til kongressen at afgøre, om foreningen fremover skal være målrettet og handlekraftig i bestræbelserne på at få aftalt nogle bedre centrale vilkår for arbejdet i folkeskolen, eller om vi skal dalre derudad uden mål og med.

Der burde ikke herske tvivl om, hvad flertallet af foreningens medlemmer ønsker! Det viser opbakningen til de landsdækkende skolemøder den 16. august.

Lotte Lange

medlem af DLF's hovedstyrelse