Citater fra pressen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen som brobygger

Et symbolsk, men effektfuldt forslag er, at de folkeskoler, der for eksempel har mange muslimske børn, inddrager og accepterer denne kulturs og religions vigtigste helligdage på linje med de danske. På den måde vil ikke alene børnene, men også deres forældre føle, at skolen også er deres. Det politiske hyttefad i Weekend Nu, 14. september 2001 (før omtalen af DLF's integrationsoplæg).

De selvudslettende

Fortielsen giver foreningens strategi en umiskendelig duft af at være motiveret af simpelt had til traditionen. Deraf vel også ideen om at sløjfe udvalgte kristne helligdage for at erstatte dem med muslimske.

Leder i Jyllands-Posten, 20. september 2001.

Upædagogisk

Når lærerne præsenterer den vision, at vi fremtidigt i folkeskolen lægger lige stor vægt på kristendommens og de danske minoritetsreligioners traditioner og helligdage, burde ethvert menneske med en smule pædagogisk sans kunne sige sig selv, at det vil blive opfattet som en provokation.

Leder i Frederiksborg Amts Avis, 21. september 2001.

Multikollaps i Lærerforeningen

Det mest tåbelige er forslaget om, at man for eksempel kunne få lærerne til at gå med jakkesæt og slips på den sidste dag i ramadanen. Har jødiske forældre nogensinde forlangt, at lærerne gik med kalot på fredage? Forlanger danske forældre, at lærerne møder op til forældremøder med nypudsede sko, hvid skjorte og knækflip?

Læserbrev i Jyllands-Posten, 22. september 2001.

Den omvendte verden

5,1 millioner menneskers folkeskole skal ændre sig for måske 50.000 menneskers skyld. Det er den omvendte verden.

Forfatteren Claes Kastholm Hansen i Berlingske Tidende, 22. september 2001.

Det hellige integrationscirkus

Og hvad med vores helligdage? Skal de etniske minoriteter da have fri, eller vil det blive betragtet som grov racediskrimination, hvis Søren skal have fri første og anden juledag, mens lille Hassan ikke får det? Det ender nok med, at Hassan får fri på samtlige nationaliteters helligdage, blandt andet fordi ingen af Lærerforeningens medlemmer vil arbejde jul og påske.

Læserbrev i Jyllands-Posten, 23. september 2001.

Hejs Dannebrog på skolen

Var det ikke bedre at foreslå, at der indføres morgensang, samt at Dannebrog hejses hver dag på skolerne?

Læserbrev i Jyllands-Posten, 26. september2001.