Debat

Pension skal følge lønudvikling

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Leif Kragh skriver i Folkeskolennummer 38 et muntert og alligevel seriøst indlæg om 'ny pension'.

Kære Leif. Du har i hvert fald kvalificeret dig til at blive en god pensionist - uden abstinenser fra kridt og undervisning.

Samtidig har du været heldigere end de fleste andre pensionister ved at have deltaget i flere pensionistkurser på tre år. Mange andre har i årevis stået på venteliste uden at komme med!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg håber, at alle nuværende og kommende pensionister kvalificerer sig til 'ny pension' ved de forestående overenskomstforhandlinger.

Som du skriver, så er pensionerne de sidste mange år blevet udhulede, fordi de ikke udvikler sig som andre lønninger - altså som den samlede lønsum.

Jeg forventer, at kongressen primo oktober vedtager pensionisternes hovedkrav:

At pensionerne skal udvikle sig som andre lønninger, altså reguleres med alle de elementer, der har med løn at gøre.

Vi ønsker kort sagt en ligestilling med lønudviklingen og en opretning af de uretfærdigheder, der er sket med pensionerne siden 1993, men vi mener også, at der skal ske en udvikling af overenskomstpensionerne.

På dine mange rejser over tre kontinenter har du gjort iagttagelser og notater vedrørende pensionisters forhold. Det lyder interessant.

Kunne du ikke få en aftale med Folkeskolen om gennem bladet at indvi os andre i dine iagttagelser? Jeg tror, det ville interessere mange, og det synes, som om Folkeskolen ofte mangler stof - bortset fra læserbrevene! - af speciel interesse for nuværende og kommende pensionister.

Hvis du har tid?

Henning Pedersen

Blokhus