Debat

Ny pension

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter en del debat om ny løn spørger jeg, om jeg vil være berettiget til ny pension, når den kommer. Til parameteren kvalifikationer kan jeg sige, at jeg har deltaget i flere pensionistkurser samt to pensionistudflugter med kulturelt indhold.

Når det drejer sig om funktioner, skal det nævnes, at jeg som bedstefar af og til hjælper lidt til med lektierne, samt at jeg er på standby ved telefonen med forslag til løsning af sværere hjemmeopgaver.

Hvis skøn skal indgå i den samlede vurdering, vil jeg nævne, at jeg i de tre år, der er gået, siden jeg lagde kridtet, har været ude at rejse i sammenlagt 432 dage.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg har på disse rejser gjort iagttagelser og notater vedrørende pensionisters vilkår i mange lande fordelt på tre kontinenter.

Hertil kommer, at jeg læser bøger, samt at min kost i det væsentlige er vegetarisk.

Jeg hører gerne, hvis ovenstående ikke helt svarer til forventningerne til, hvordan et pensionistliv bør forme sig, for at man kan komme i betragtning til ny pension, når nu den almindelige pension langsomt bliver udhulet, fordi større dele af den samlede lønsum går til formål, som ikke indgår i beregningerne af almindelig pension.

Samtidig vil jeg gerne spørge, om det er kredsformanden i den tidligere tjenestekommune, jeg skal forhandle med - eller om det er den lokale formand, som er langt bedre stillet, når det drejer sig om at vurdere min daglige gøren og laden.

Leif Kragh

Solrød Strand

Powered by Labrador CMS