Debat

Indhold koster penge

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Preben Steins indlæg i sidste nummer af Folkeskolenvedrørende priser på løbende abonnementer på software er forståeligt, ud fra at der ikke er uanede budgetter til rådighed for skolernes IT-undervisning. Gennem de seneste år er der imidlertid brugt mange penge på indkøb af pc'er og netværk - og det er ofte blevet overset, at indhold koster penge - og at det løbende skal ajourføres eller opgraderes i lighed med hardware.

Den skolelicens, som Lademann tilbyder på 'Lademann Online Leksikon', er et løbende abonnement, som altid kan opsiges til udgangen af en betalt periode.

Ved at abonnere på en onlineløsning opnås den fordel, at indholdet løbende ajourføres. Derved undgår skolen uforudsete udgifter til opgradering og kan budgettere med en fast udgift.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Prisen for 'Lademann Online Leksikon' er i juli måned blevet tilpasset den enkelte skoles størrelse og varierer nu fra 900 kroner til 4.900 kroner per år og omfatter også lærernes brug derhjemme.

En alternativ betalingsform kunne være afhængig af forbrug i form af mikrobetaling, som er under udvikling og forventes at komme til at spille en stor rolle på internettet i fremtiden. Denne betalingsform stiller imidlertid krav til skolernes administration.

Uanset hvordan man løser betalingsproblematikken i fremtiden, er en ting dog sikker: Udvikling af kvalitetsindhold koster penge og må nødvendigvis betales af brugerne.

Carsten Håkan

marketingdirektør, Lademann

Powered by Labrador CMS