Lederne vil have mere i løn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolelederne vil have generelle lønstigninger, der sikrer reallønnen. Samtidig vil de have ændret rammeaftalen for ny løn, så løntillæg for tjenestemænd konverteres til løntrin, hvis de overstiger forskellen til næste løntrin.

Sådan lyder et par af Lederforeningens krav til den kommende overenskomst. Derudover vil lederne have et mærkbart centralt varigt tillæg for skoleledelse, de vil have udbygget rammeaftalen om efteruddannelse og kompetenceudvikling med et særligt kapitel om lederudvikling, og de vil have aftalt et centralt tillæg for lederuddannelse. Og så skal alle løndele være pensionsgivende.

Vel vidende, at arbejdstidsaftalen løber til 2004, vil Lederforeningen gerne have rejst et krav om, at ansatte på lederaftalen skal have mindst halvdelen af deres arbejdstid afsat til ledelsesopgaver. Det skal ske dels for at styrke udviklingen af ledelsesteam, dels for at kunne løse de stadig flere opgaver, lederne bliver stillet over for.

Til gengæld vil Lederforeningen ikke følge opfordringen fra en række medlemmer om at få genforhandlet aftalen om merarbejde for tjenestemænd uden en højeste tjenestetid. Lederforeningen erkender, at mange skoleledere er underlagt et ekstra arbejdspres i disse år, fordi deres skoler bliver renoveret og bygget ud, men bestyrelsen mener, det er uholdbart at tage for mange punkter omkring arbejdstidsaftalen op, og vil derfor hellere fokusere på, at der bliver tildelt tilstrækkelig tid til ledelse generelt.

Bestyrelsen afviser også et forslag om at få udjævnet lønforskellen mellem skoleledere og viceskoleinspektører. Bestyrelsen er enig i, at det ikke hænger sammen, at lederne på en skole skal arbejde tæt sammen i et team, samtidig med at der kan være op mod 10.000 kroner i forskel på deres månedsløn, men det er et problem, man bør løse lokalt, da de store forskelle primært er skabt gennem lokale forhandlinger.

stan