Eleverne vil høres

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskoleelevernes Landsorganisation (FLO) vil gerne høres og har netop udsendt et debatoplæg om folkeskolen, 'Det fælles ansvar'. I pressemeddelelsen skriver FLO:

'. . . det er os, der udgør hele grundlaget for folkeskolen - vi er eleverne. Alligevel domineres debatten om folkeskolen ikke af eleverne. Mens lærere, politikere, eksperter og andre fagfolk har travlt med at diskutere og vedtage, så overhører man desværre ofte eleverne'.

Landsformanden for FLO, Martin Justesen, tilføjer, at hvis man skulle dømme ud fra mediedebatten, så skulle man tro, at elever var holdningsløse. Han understreger, at det ikke er tilfældet.

Og da Centrum-Demokraterne for nylig præsenterede partiets visioner for folkeskolen, stillede formanden for Danmarks Elev Organisation (DEO), Thue Quist Thomasen, sig op i forsamlingen af fagfolk og spurgte undrende, hvorfor ingen havde lyst til at høre elevernes bud på fremtidens skole.

'Hvad skal sætte skub i alle jeres initiativer, hvis man ikke er på bølgelængde lokalt - hvis eleverne ikke involveres mere. Der er stor mangel på kommunikation med eleverne', påpegede han.

Noget klart svar fik han aldrig.

Powered by Labrador CMS