Venner mødes på ny

Man kan hurtigt finde sammen, selvom der er gået mange år siden sidst

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et pensionistkursus giver mulighed for at genopfriske gamle bekendtskaber. Det kan Eva Hejbøl, Hinnerup, Gerda Lundgaard, Skørping, og Tove Kjærgaard, Aalborg, tale med om.

De voksede op på samme vestjyske vej, deres fædre underviste på Nr. Nissum Seminarium, og de tog også alle tre nogle år senere eksamen fra samme seminarium. Forleden mødtes de på Hotel Frederiksdal efter et langt liv som lærere forskellige steder i landet.

'Det er en tilfældighed, at vi mødes, og da Eva og jeg ikke stod på deltagerlisten, fik Gerda sig lidt af en overraskelse', siger Tove Kjærgaard.

Hun og Eva er søstre og har tæt kontakt med hinanden, men Gerda og Tove har kun perifert været i berøring med hinanden gennem årene.

'Man kan hurtigt finde sammen, selvom det er mange år siden sidst, og det er da dejligt, at der er de her kurser, hvor lærerpensionister kan mødes', siger Gerda Lundgaard.

Det er ikke primært for at møde gamle bekendte, at de har meldt sig. DLF har forhandlet løn for dem i 40 år, og nu vil de gerne se foreningens kursussteder. Kurserne er også en måde at holde kontakt til skoleverdenen på, mener de tre, der er tilfredse med både indhold og form.

Eva Hejbøl ville dog gerne have været lidt længere omkring på kursusudflugten.

j

Danmarks Lærerforening holder i år tre pensionistkurser med 100 deltagere på hvert. De bliver holdt på foreningens kursusejendomme Gammel Avernæs, Skarrildhus og Hotel Frederiksdal.