Debat

Lappeløsninger eller nyt hjul

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er i øjeblikket heftig aktiviteti DLF for at få Kommunernes Landsforening, KL, til at genforhandle arbejdstidsaftalen i 2002. 'Vi vil presse KL til at sætte sig og snakke med os før forhandlingerne om overenskomsten 2002', siger Anni Herfort.

Skives borgmester, Søren Andersen, der også er bestyrelsesmedlem af KL, udtaler, at arbejdstidsaftalen selvfølgelig ikke skal genforhandles før 2004. Det synes jeg, at han er i sin gode ret til. DLF har indgået en aftale på skrift. Den aftale, der gør det muligt at sætte lærere til at undervise 30 lektioner om ugen. Se indad, Anni. . . At DLF indgår en skriftlig aftale med så store tolkningsmuligheder, er i mine øjne amatørarbejde, og det vidner ikke om, at DLF har mere end 125 års erfaring. En forhandling skal 'betales' med løn eller arbejdsforhold.

Søllerød Lærerforening har i forhold til DLF's rammer indgået en fornuftig lokalaftale, hvor 30 lektioner måske ikke eksisterer, men 28 gør. Så måske er vi ikke så hårdt ramt med Overenskomst 99 som andre, men det ændrer ikke ved, at det ikke er godt nok. KL tænker på økonomi. DLF på pædagogik. Det er ikke DLF's opgave. DLF skal sørge for de bedste arbejdsforhold til os. Derudfra kommer pædagogikken.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

DLF vil vise KL, at vi står sammen, derfor 16. august. Det er fornuftigt nok, men jeg vil have meget klare udmeldinger fra DLF inden Overenskomst 02, hvis jeg skal bakke op om DLF. Opstil en række minimumskrav til Overenskomst 02 - på arbejdstid, på fysisk og psykisk arbejdsforhold og på løn. Og tag så den konflikt, der viser, at vi mener, hvad vi siger. Gå efter armen denne gang - og ikke spidsen af lillefingeren. Jeg husker tydeligt Anni Herfort før Overenskomst 99: 'Hvis I rører ved forberedelsestiden, bliver der konflikt'. Jeg har ikke tilgivet det løftebrud endnu.

Simon Fougt

Søllerød