Debat

Preben Bendt tager fejl

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 30-32 har Preben Bendt en række synspunkter vedrørende den urimelig store forskel på pensionen for de tjenestemandsansatte og de ikke tjenestemandsansatte. Jeg er helt enig i mange af hans betragtninger. Men på et punkt tager Preben Bendt fejl. Det er en stor misforståelse, at tjenestemandsansatte har 'betydelig mere sikkerhed i ansættelsen (tre års opsigelse)'.

Det er de færreste tjenestemænd, der i forbindelse med en fyring får løn i tre år. Tjenestemænd kan - ligesom overenskomstansatte - fyres med tre måneders varsel. Forskellen er så, at hvis tjenestemanden fyres diskretionært (uden egen skyld), får vedkommende aktuel tjenestemandspension.

Jeg blev selv afskediget diskretionært i 1999 efter 32 år, som lærer heraf de 29 som tjenestemand. Fra afskedigelsesproceduren gik i gang, til jeg overgik til pension, gik der godt nok mere end tre måneder. Men i princippet kunne proceduren være gennemført på tre måneder.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Så tjenestemænd er altså ikke urørlige.

Karl Heinz Mortag

Århus