0   119

Dengang

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Artiklen fortsætter under banneret

Til hjælp for lærerstanden

Statens pædagogiske Studiesamling har udsendt sin årsberetning. På 81/2 side, spækket med tørre tal og facts, gives der et levende billede af Studiesamlingens alsidige og flittige virksomhed.

Bibliotekets bogbestand udgør cirka 75.500 bind, udelukkende pædagogisk og børnepsykologisk litteratur. Der udlåntes 25.260 bind, heraf 10.130 til lånere uden for København. Der er afsendt 3.411 bogpakker og modtaget 5.255, heri medregnet pakker fra forlag. Der regnes med cirka 6.000 aktive lånere. For mange lærere står Studiesamlingen som en central, man altid kan ty til om oplysninger og vejledning. Men samlingen søger også aktivt at nå ud til lærerne. Den har store vandreudstillinger til disposition for skolecentraler, seminarier og lærerkredse, og den har adskillige mindre udstillinger parat til udlån. Den holder skolecentralerne ajour med fremkomsten af nye skolebøger og er i øvrigt selv, gennem repræsentation i Lærerforeningernes Materialeudvalg, med i arbejdet for fremskaffelse af nye læremidler.

Folkeskolen nummer 35

august 1951

For 25 år siden

Omkring spareforliget

Kniven har været der og skåret en luns på 0,6 millioner af forsøgscentret i Rødovre. Det var det center, som

K. Helveg Petersen under fanfareklang og flaghejsning lagde fundamentet til. Skønt det i de senere år har været holdt på sultegrænsen, har det udført et betydeligt innovationsarbejde efter retningslinjer, der nu er nedfældet i den ny skolelov. Det har været holdt frem over for udenlandske pædagoggæster som et skoleeksempel på, hvordan vi cementerer et forsøgsarbejde i folkeskolens regi.

Derfor forekommer det malabarisk, at man i et spareforlig af det omfang og den størrelsesorden langer en lussing ud på 0,6 millioner til en pædagogisk institution, hvor der faktisk trænges til støtte, og hvor hugget rykker likviditetskrisen nærmere.

Folkeskolen nummer 35

august 1976


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet