Debat
0   164

Uvidenhed om stammen

Uvidenhed er roden til mange misforståelser og problemer. For eksempel ville jeg rode mig ind i en masse misforståelser og problemer, hvis jeg skulle gøre mig klog på ordblindhed.

Men stammen ved jeg tilfældigvis en masse om. Dels fordi jeg selv har stammet i 45 år, dels fordi jeg har arbejdet med stammen organisatorisk og professionelt igennem 20-25 år. For mig er det tydeligt, at John Brogård (Folkeskolen nummer 30-32) ikke ved ret meget om stammen. Det er han ikke alene om. Faktisk er det sådan, at uvidenhed om stammen er fremherskende i den brede offentlighed. Og dette er stammeres store problem. Jeg vil faktisk vove den påstand, at hvis blot folk vidste mere om stammen, så ville stammeproblemet være minimalt, men det gør de desværre ikke.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er også tydeligt, at John Brogård heller ikke ved ret meget om Dansk Videnscenter for Stammen. Vi har hverken opgivet at hjælpe stammere eller anbefalet dem at tage på ugelange kurser, som han skriver. Videnscentrets opgave er at indsamle, bearbejde, udvikle og formidle viden omkring stammen. Formålet med videnscentret er at sikre, at det løbende vil være muligt for talepædagoger og andre behandlere, brugere, pårørende, institutioner og forvaltninger at få fat i den nyeste viden om stammen og stammebehandling for at forbedre behandling af stammen, forebyggelse af stammen samt vilkårene for mennesker, der stammer. Vi opsøger viden om stammen fra mange kilder, og vores politik er at være en neutral formidler. Vi formidler blandt andet viden gennem vores nyhedsbrev, som kan ses på www.davs.dk

En anden politik, vi har, er at formidle viden, der har en vis substans og er dokumenteret.

Indtil nu har vi ikke bragt noget om alternativ behandling, hvilket skyldes, at vi ingen dokumenteret viden har. Det ville ingen sag være for os at bringe den ene historie efter den anden med forskellige behandlere, der har et bud på, hvordan stammen kan forsvinde som dug for solen. Det er bare ikke viden, der er ordentligt dokumenteret.

I øvrigt kan jeg fortælle, at Dansk Videnscenter for Stammen er i gang med et projekt, hvor vi vil belyse alternativ behandling af stammen i Danmark. Med projektet vil vi undersøge, hvilke alternative behandlingsformer stammere tilbydes, og hvilke resultater/erfaringer der er. Vi vil trække på såvel stammeres som alternative behandleres erfaringer.

Se også www.davs.dk/NYHEDSBREV/nyhedsbrev31.html#Projekt.

Per Fabæch Knudsen

centerleder, Dansk Videnscenter for Stammen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ