Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Badning under skoleudflugter

Undervisningsministeriet har udsendt følgende cirkulære: For at undgå, at der under skoleudflugter indtræffer drukneulykker, bør badning under sådanne udflugter være forbudt, hvis den ikke kan foregå under fuldt betryggende forhold.

Lederne af udflugten må, inden det tillades børnene at gå i vandet, ved henvendelse til stedkendte og kyndige folk få sikkerhed for, at bund- og strømforhold på det pågældende sted under de foreliggende vejrforhold ikke frembyder nogen fare. Der må være mindst to voksne ledsagere, som går i vandet sammen med børnene, og mindst een af ledsagerne må kunne svømme og have kendskab til livredning. Ledsagerne må opholde sig uden for børnene og derved markere en grænse, som intet barn må overskride. Det må desuden strengt overholdes, at der ikke på een gang er flere børn i vandet, end at lederen uden vanskeligheder kan holde øje med dem alle.

Folkeskolen nummer 27

juli 1951

For 25 år siden

En kommentar

'Det er deprimerende, at vi endnu en gang ved et skoleårs afslutning må se elever forlade skolen for at blive arbejdsløse', siger lærer Allan Peterhänsel, Otterup. 'Hvis samfundet har råd til at have langt over 100.000 arbejdsløse, hvoraf uforholdsmæssigt mange er unge og yngre - og det tyder meget på, at samfundet tager sig råd til, må samfundet også have råd til at strukturere arbejdsløsheden anderledes: nedsætte arbejdstiden generelt og/eller ændre mulighederne for tidligere pensionering. Mangen 16-årig har følt på sin krop, hvor relativt let det er at tjene penge (lommepenge), og har vanskeligt ved at se det fornuftige/nødvendige i at bruge tiden i skolen til at få noget lært. To år senere er det for mange rigeligt sent - og forbundet med store vanskeligheder at indhente det forsømte. At acceptere, at titusindvis aldrig får en chance, er fortsat uantageligt.

Det vil - også i år - være svært at holde en ærlig dimissionstale'.

Folkeskolen nummer 24-25

juli 1976