Debat

Om pensionistkurser

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg var blandt de heldige 300, som kom på pensionistkursus i 2001. Og det var jeg naturligvis glad for, da jeg sidst var på kursus i 1997 og har søgt hvert år siden. Jeg kan godt forstå, at de mere end 12.000 pensionerede lærere bliver frustrerede, når der skal gå så mange år, før man kan komme i betragtning.

På kurset 28. maj - 30. maj på Gammel Avernæs havde vi naturligvis emnet til diskussion. Vore to hovedstyrelsesmedlemmer, som ledede kurset, var forstående for vore ønsker om flere kurser. Men realiteten er jo, at de kun udgør 2/27 af mandaterne, der sætter dagsordenen og dermed fastsætter antallet af kurser. Da jeg kan forstå, det ikke er kursuscentrenes kapacitet, der er en hæmsko for yderligere kurser, men den skinbarlige økonomi, kunne dette jo nemt løses ved en rimelig egenbetaling. Og her skal der ikke skeles til, at når nogle ikke skal betale, så skal alle ikke betale!

Det er såre forståeligt og meget positivt, at så mange pensionerede lærere ønsker et kursusophold på de medlemsskabte kursusejendomme, som jo er et resultat af de trofaste kontingentindbetalinger gennem et langt liv. Vi har behov for det, vi har tid og lyst til det, og egentlig synes jeg også, vi fortjener det.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svend Erik Jessen

Brabrand