Debat
0   151

Må vi række dig sæben

Når det kommer til IT-debatten om seminarielærernes og Blaagaard Statsseminariums indsats på dette område, vasker souschef Jørgen Thorslund sine hænder (Folkeskolen nummer 23).

Og vi må give os. Manden har ret. Fuldstændig! At de studerende ikke har lært noget om IT på seminariet, er deres egen skyld. De er jo netop studerende! De skal kunne selv, de skal kunne uddanne sig selv til lærere. Helt af sig selv.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi burde ikke have forventet, at der blev taget initiativ til pædagogiske dage for lærerne med IT som omdrejningspunkt, så lærerne kunne få sig et fælles sprog og analyseredskaber, så de kunne støtte os i at integrere IT i undervisningen. Vi burde ikke have forventet en officiel holdning til IT i læreruddannelsen, som alle kunne forholde og støtte sig til, når det IT-didaktiske blev diskuteret. Vi er meget flove over, at vi forventede dette af lærerne og seminariets ledelse.

Vi troede fejlagtigt, at et seminarium netop er det sted, hvor den fagdidaktiske kompetence udvikles i et professionelt miljø. Et sted, hvor lærerne på et fagligt og sagligt grundlag sikrer og optimerer de studerendes niveau i diskussionerne. Men det er det ikke, det er et støttecenter for dem, der ikke kan selv, og takket være Thorslund ser vi nu, at man jo bare kunne nedlægge alle støtteseminarierne og uddanne lærere via brevkurser. Undskyld Blaagaard, vi har svigtet og misbrugt seminariet til at forsøge at føre en kvalificerende didaktisk diskussion. Det var ikke med vilje.

Carsten Nielsen, Daniel Majholm, Christian Bang

studerende ved Blaagaard Statsseminarium


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ