Debat

Må vi række dig sæben

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når det kommer til IT-debatten om seminarielærernes og Blaagaard Statsseminariums indsats på dette område, vasker souschef Jørgen Thorslund sine hænder (Folkeskolen nummer 23).

Og vi må give os. Manden har ret. Fuldstændig! At de studerende ikke har lært noget om IT på seminariet, er deres egen skyld. De er jo netop studerende! De skal kunne selv, de skal kunne uddanne sig selv til lærere. Helt af sig selv.

Vi burde ikke have forventet, at der blev taget initiativ til pædagogiske dage for lærerne med IT som omdrejningspunkt, så lærerne kunne få sig et fælles sprog og analyseredskaber, så de kunne støtte os i at integrere IT i undervisningen. Vi burde ikke have forventet en officiel holdning til IT i læreruddannelsen, som alle kunne forholde og støtte sig til, når det IT-didaktiske blev diskuteret. Vi er meget flove over, at vi forventede dette af lærerne og seminariets ledelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi troede fejlagtigt, at et seminarium netop er det sted, hvor den fagdidaktiske kompetence udvikles i et professionelt miljø. Et sted, hvor lærerne på et fagligt og sagligt grundlag sikrer og optimerer de studerendes niveau i diskussionerne. Men det er det ikke, det er et støttecenter for dem, der ikke kan selv, og takket være Thorslund ser vi nu, at man jo bare kunne nedlægge alle støtteseminarierne og uddanne lærere via brevkurser. Undskyld Blaagaard, vi har svigtet og misbrugt seminariet til at forsøge at føre en kvalificerende didaktisk diskussion. Det var ikke med vilje.

Carsten Nielsen, Daniel Majholm, Christian Bang

studerende ved Blaagaard Statsseminarium

Powered by Labrador CMS