Debat
0   164

Nej til tvangsmedlemskab

I Berlingske Tidende den 9. juni måtte jeg noget rystet konstatere, at jeg nu sammen med resten af DLF's medlemmer kollektivt bliver meldt ind i Dansk Flygtningehjælp. Jeg mindes ikke, at hverken jeg eller resten af medlemmerne er blevet spurgt, om vi har lyst til det.

Som et frit menneske i et demokrati vil jeg simpelthen ikke finde mig i, at min fagforening melder mig ind i en forening, jeg ikke ønsker at støtte, og det uanset hvilken forening det måtte være. Det er muligt, at Jørgen Stampe - som begejstret udtalte sig i Berlingske Tidende - synes, det er et glimrende formål at støtte, i så fald er han velkommen til selv at melde sig ind, men lige så lidt som Jørgen Stampe givet ville bryde sig om, at hans forsikringsselskab eller sygesikringen pludselig meldte ham og resten af forsikringstagerne ind i Kattens Værn, Den Danske Forening eller Blå Kors, lige så lidt ønsker jeg, at min fagforening blander sig i noget, som ikke rager den.

Artiklen fortsætter under banneret

I har én opgave, og det er at skaffe medlemmerne en ordentlig løn og nogle gode arbejdsforhold, medlemskab af foreninger er en privatsag, som I overhovedet ikke skal blande jer i. Jeg forstår efterhånden godt, at fagbevægelsen har faldende medlemstal.

Lars Prier

Selsmoseskolen, Høje-Taastrup

Svar

Naturligvis er det DLF's primære opgave at varetage medlemmernes løn- og arbejdsforhold. Men i vores princip- og arbejdsprogram, som er vedtaget af kongressen, fremhæves det blandt andet, at foreningen via aktiv medvirken i internationale organisationer skal arbejde for at fremme og styrke menneskerettigheder og social retfærdighed.

I hovedstyrelsen overvejer vi hele tiden nøje, hvordan vi kan være med til at styrke og støtte disse områder. Det gør vi blandt andet via medlemskaber af organisationer som Dansk Røde Kors, Amnesty International og Mellemfolkeligt Samvirke. Og nu altså også Dansk Flygtningehjælp.

Medlemskabet af disse organisationer er selvfølgelig udtryk for vores solidaritet og støtte. Det handler om at kigge ud over egen næsetip, og jeg synes, det er helt naturligt, at foreningen støtter nogle få store, velrenommerede organisationer, der arbejder bredt for demokrati, social retfærdighed og menneskerettigheder.

Jeg kan i øvrigt oplyse, at det var en enig hovedstyrelse, der vedtog at støtte Dansk Flygtningehjælp med et årligt kontingent på 10.000 kroner.

Anni Herfort

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ