Debat

DLF's udvikling

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi vil gerne høre dine idéer og synspunkter om DLF's udvikling. Skriv til os. - Sådan lød opgaven.

I år har jeg været medlem af foreningen i tres år. For første gang var jeg i år på seniorkursus på Gammel Avernæs. Her blev jeg opfordret til at offentliggøre mit svar i et læserbrev i Folkeskolen som et oplæg til kongressen:

DLF betyder Danmarks Lærerforening. Pensionister er stadig lærere. Foreningens indmeldelse af pensionisterne i Statspensionisternes Centralforening fritager ikke foreningen for at leve op til sit navn som forening for lærere. - Centralt bør der ansættes en konsulent for pensionistområdet. - Venteliste på 900 pensionister, der ønsker centrale kursus, skal fjernes ved oprettelse af flere kursus end de nuværende tre. - Centralt bør der udarbejdes vejledende program for decentrale pensionistaktiviteter. Kredsene skal deltage i finansieringen heraf. Der bør oprettes pensionistudvalg i kredsene. De skal bestå af pensionister og styrelsesmedlemmer. - Kulturelle aktiviteter kan være fælles for alle foreningens medlemmer. De skal styrke sammenholdet og interessen for foreningen. De lave stemmeprocenter ved valg af hovedstyrelsen opfordrer til nævnte nytænkning. - Decentrale aktiviteter for pensionister har givet særdeles høje stemmeprocenter ved kongresvalg for pensionisternes ti medlemmer. - Lønstigningssummen ved overenskomstaftalerne bør deles i reelle generelle og specielle dele. Pensionsloven giver nemlig kun adgang til generelle pensionsreguleringer. Fejlposteringer bør ikke længere finde sted. Det er hovedstyrelsens ansvar, at posteringen bliver korrekt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Peter Bruun

Roskilde

Powered by Labrador CMS