-Skriv i min GB

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det grafiske udtryk er imidlertid ikke hele historien i hjemmesiderne. De fungerer ofte fint, når man tager i betragtning, at formålet for børnene sjældent er at skabe traditionelle kunstneriske udtryk. De sigter dels på at være humoristiske på linie med store dele af den øvrige børnekultur, dels på at skabe kontakt til venner og andre med samme interesser.

GB'erne (lig med gæstebøgerne), som enhver hjemmeside er udstyret med, er kontaktflader - på godt og ondt. Her roser børnene hinandens sider, men de rakker også ofte hinanden ned uden at lægge fingrene imellem. I andre tilfælde er GB'erne ret private og fungerer nærmest som e-mail. Nedenstående er et eksempel på det, som samtidig viser en tidstypisk brug af skriften, som præger nettet. Om man nu kan lide det eller ej, så er der tale om et forsøg på at skabe et personligt udtryk med de midler, der er til rådighed.

HeY dANTEpIGE hVa sÅ? hVoRdAn gÅr dEt Så? HeR GåR dEt HeLt FiNt! JeG TæNkTe På Om vI IKkE SkUllE taGe SaMMeN pÅ mAcO sNaRt? DeT KuNNe BaRe BlIvE ToTaLt HygGe! DeT Er aLt fOr lÆnGe SiDen At vI hAr LavEt nOgEt SaMMeN. . . vI KuNNe OgSå tAgE tIl stRANdEn, wHaTeVeR yOu LiKe!!! vI SeS I SkOlEn ImOrGeN!!! lOvE yOu. . . so much. . . KnUsEr