Debat

Børn og sorg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Journalist Nina Ørum skriver i kronikken i Politiken den 22. maj om børn og sorg. Hun gør stærkt og rigtigt opmærksom på, hvor svært det er, når voksne ikke magter at imødekomme og hjælpe børn, der har sorg. Og naturligvis er det særlig galt, hvis det er voksne, som barnet møder i det daglige, lærere eller pædagoger, der i den svære situation vender ryggen til. Det skal de da, som kronikøren understreger, bestemt heller ikke. Men lærere er jo også produkter af deres lands kultur. Så derfor skal der gøres en systematisk indsats for at ændre en forkert praksis.

Den er heldigvis også startet.

Danmarks Lærerforening tog allerede forrige år sammen med Kræftens Bekæmpelse og forældreorganisationen Skole og Samfund initiativ til at motivere alle landets skoler til at udarbejde handleplaner, der kan sikre, at voksne på skolen hjælper. Foreningerne har i fællesskab udgivet et inspirationsmateriale til skolerne, og det er faktisk fra denne pjece, citatet i kronikken, 'At støtte et barn i sorg kræver ikke, at du er overmenneske, blot at du er medmenneske', er hentet. Det er i øvrigt undervisningsminister Margrethe Vestager, der citeres.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Interesserede kan læse pjecen på www.dlf.org

Da pjecen blev udsendt i begyndelsen af sidste år, var der cirka 20 procent af skolerne, der havde handleplaner. I efteråret var tallet steget til 60 procent. Men målet er naturligvis 100 procent.

Jørgen Stampe

formand for Danmarks Lærerforenings pædagogiske udvalg

Powered by Labrador CMS