Natur/teknologi
0   11

Grønne idéer: To klasser hædret for deres klima-opfindelser

To folkeskoleklasser havde hænderne over hovedet, da de i dag vandt innovationskonkurrencen Knæk Klimakoden.

En tøjscanner, der skal mindske vores tøjforbrug, og et klimaur, der skal registrere borgeres daglige forbrug af blandt andet vand og elektricitet, var de to bedste idéer, da der i dag blev udpeget to vindere i anledning af ultra:bits innovationskonkurrence Knæk Klimakoden.

Vinderne er 6.B på Gug Skole i Aalborg og 5.B på Stavnsholtskolen i Farum. De har begge vundet 15.000 kr. til en klasseoplevelse.

"Idéen arbejder rigtig meget med, hvordan vi ændrer vores forbrug af tøj og giver os en bevidsthed om, hvor meget tøj vi køber. Det er en original idé og kunne gøre en større forandring for dig og mig i hverdagen. Samtidig er det også muligt at gøre idéen til virkelighed", siger Louise Overgaard, der er formand for Coding Pirates i en pressemeddelelse om Aalborg-klassens idé.

Børn skal skabe og forstå teknologi

Artiklen fortsætter under banneret

Konkurrencen 'Knæk Klimakoden' er en del af læringsindsatsen ultra:bit, der laves af DR i samarbejde med Center for Undervisningsmidler (CFU) og Industriens Fond.

Formålet er at få børn til at skabe med teknologi og tage kritisk stilling til teknologien omkring os.

Udover de to vinderklasser fra Farum og Gug er der i forbindelse med konkurrencen Knæk Klimakoden også kåret 20 vindere for 'klassens bedste idé' på efterårets række af 'ultra:bit camps'.

Her har børnene som en del af undervisningsforløbet inden læringseventen arbejdet med at skabe idéer til konkurrencen Knæk Klimakoden.  

I konkurrencens dommerpanelet sad blandt andre meteorolog og tidligere vejrvært på DR Jesper Theilgaard, adm. direktør for Industriens Fond Thomas Hofman-Bang samt Louise Overgaard, som er formand for Coding Pirates.

Over 10.000 børn fra hele landet har deltaget i konkurrencen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.474 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.871 andre er allerede tilmeldt