Eleverne i 6.B på Gug Skole i Aalborg jublede og modtog en pengepræmie til klassen.

Grønne idéer: To klasser hædret for deres klima-opfindelser

To folkeskoleklasser havde hænderne over hovedet, da de i dag vandt innovationskonkurrencen Knæk Klimakoden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En tøjscanner, der skal mindske vores tøjforbrug, og et klimaur, der skal registrere borgeres daglige forbrug af blandt andet vand og elektricitet, var de to bedste idéer, da der i dag blev udpeget to vindere i anledning af ultra:bits innovationskonkurrence Knæk Klimakoden.

Vinderne er 6.B på Gug Skole i Aalborg og 5.B på Stavnsholtskolen i Farum. De har begge vundet 15.000 kr. til en klasseoplevelse.

"Idéen arbejder rigtig meget med, hvordan vi ændrer vores forbrug af tøj og giver os en bevidsthed om, hvor meget tøj vi køber. Det er en original idé og kunne gøre en større forandring for dig og mig i hverdagen. Samtidig er det også muligt at gøre idéen til virkelighed", siger Louise Overgaard, der er formand for Coding Pirates i en pressemeddelelse om Aalborg-klassens idé.

Børn skal skabe og forstå teknologi

Konkurrencen 'Knæk Klimakoden' er en del af læringsindsatsen ultra:bit, der laves af DR i samarbejde med Center for Undervisningsmidler (CFU) og Industriens Fond.

Formålet er at få børn til at skabe med teknologi og tage kritisk stilling til teknologien omkring os.

Udover de to vinderklasser fra Farum og Gug er der i forbindelse med konkurrencen Knæk Klimakoden også kåret 20 vindere for 'klassens bedste idé' på efterårets række af 'ultra:bit camps'.

Her har børnene som en del af undervisningsforløbet inden læringseventen arbejdet med at skabe idéer til konkurrencen Knæk Klimakoden.  

Kodningsrus i Koncerthuset: "Vi er helt sikkert ikke færdige med det her" 

I konkurrencens dommerpanelet sad blandt andre meteorolog og tidligere vejrvært på DR Jesper Theilgaard, adm. direktør for Industriens Fond Thomas Hofman-Bang samt Louise Overgaard, som er formand for Coding Pirates.

Over 10.000 børn fra hele landet har deltaget i konkurrencen.