Debat

Stem ham hjem

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tænk om man kunne overføre den interaktive model fra underholdningens lukkede verdener til andre områder for eksempel som reaktion på budskaberne fra de medieglade eksperters lukkede verdener: Du har nu tre muligheder - tryk 1 for at lukke af for vedkommendes adgang til medierne det næste år, tryk 2 for at stemme eksperten hjem eller tryk 3 for at konfrontere ham med virkeligheden.

I sidstnævnte tilfælde med fuld pressedækning. Vi kunne så følge med i, hvordan Steen Larsen førte sine skråsikre undervisningsprincipper ud i livet i en større indskolingsafdeling, eller at Niels Egelund udviklede sin nye trådløse pædagogik for en hel overbygning (antal elever er jo underordnet ifølge eksperten) i vekselvirkning mellem forelæsning og IT- konsulentvirksomhed.

Eller vi kunne bruge systemet som spontan reaktion, når vores egen forening markerer sig i medierne. Gad vide, hvilken dom medlemmerne så ville fælde over faglig konsulent i DLF, Hans Henrik Olsen, efter hans udmelding i Jyllands-Posten den 1. maj 2001? En ting er, at han med sin bagatellisering af det merarbejde, som overenskomsten har betydet, direkte modarbejder hovedstyrelsens beslutning om at lægge pres på Kommunernes Landsforening, noget andet er, at han som foreningens repræsentant i fuld offentlighed direkte lader sit vand på lærerne: '(. . .) Vi er tilfredse med (. . .) undervisning ikke kun defineres som traditionel klasseundervisning med en lærer, der står og bræger oppe ved tavlen'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Mon ikke han ville blive stemt hjem aldeles omgående?

Indtil videre er det altså foreningens officielle holdning til den undervisning, der blandt andet praktiseres hver eneste dag på skoler landet over.

Hvilke knapper vil formanden trykke på i den konkrete sag?

Jørgen Bruun Nielsen

Esbjerg

Svar

Som alle, der har været i forbindelse med medierne, formodentlig har erfaret, så kan resultatet ofte blive et andet end det, man har forestillet sig. Den pågældende medarbejder beklager, at han har anvendt et ordvalg omkring klasseundervisning, der i sammenhængen kommer til at virke nedgørende - hvilket på ingen måde har været hensigten.

Personalemæssige spørgsmål bliver behandlet internt i sekretariatet i overensstemmelse med god personalepolitik.

Anni Herfort

formand for DLF