Vidensdeling fra lærer til lærer

For at du kan oprette indlæg i Lærer til Lærer, kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   8

Når du skal have eleven motiveret til at forbedre sig fagligt

Har du elever der motivation og har du brug for at kortlægge deres vej igennem matematikken i grundskolen? Så kan matematikkens vej være noget for dig.

1   7

Fejr 100 dage i skole

Vær med til at fejre 100 dage i skole med en 100 dages fest. Eller andre aktiviteter med 100.

0   7

Billedkunstens dag 2017

Godt Nytår!

0   4

Da Tanzania kom ind i skoler i Sønderborg Kommune

I forbindelse med dette års undervisningsmateriale til u-landskalenderen, har Global House søgt og fået midler fra Danida, til at få besøg af 2 gæstelærere fra Moshi i Tanzania.

0   0

Folkeskole søges til et studieprodukt på læreruddannelsen

Vi søger en folkeskole i Øst/Midtjylland som ikke dyrker traditioner og religion. Vi har et emne om sekularisering.

9   10

Dansk oldtidslandsby i papmache og genbrug.

4. årgang har lært om oldtidsbyer i forskellige kulturer, og har i den forbindelse også været på Glyptoteket. Tilbage på skolen har elever kreeret en dansk oldtidslandsby i papmache og diverse materialer.

0   4

Vellykket skriveforløb

"Vi omdannede vore to klasserum til SKRIVEVÆRKSTED i adskillige dansk og understøttende undervisningstimer, og den stilhed, ro og koncentration, der har været i klasserummet, mens vore elever skrev, skulle der næsten fortælles om vidt og bredt i landet, hvor man taler om for meget uro i undervisningen. En del elever har arbejdet videre hjemme med stor ildhu også." Elisabeth Clark og Signe Dorothea Storr, Hadbjerg skole

0   7

Håndværk og Design - ÅRETS JULEVÆRKSTEDER

IDÉER TIL ÅRETS H/D-JULEUNDERVISNING

0   15

Hos skyggetanten i Studiestræde

En fransklærers deltagelse i Journées Pédagogiques den 4.-5. november 2016 organiseret af Det Franske Institut i København.

0   14

Don´t F***ing lie to us, Kunst i det postfaktuelle samfund

8.klasse udstiller samfundskritisk kunst på Charlottenborg.

1   10

Hvor blev kærligheden af, da tiden blev væk?

Lærerstuderendes Landskreds har holdt deres årlige Oktoberkursus på læreruddannelsen i Jelling med emnet ”Dannelse i Folkeskolen, En hellig ko, eller en nødvendighed.” Dette indlæg er baseret på mine refleksioner over de foredrag jeg har hørt i løbet af weekenden 28-29/10-16, samt hvad jeg har tænkt i forvejen.

1   3

Spørgeskemaundersøgelse til bachelorprojekt sommeren 2017

Hej Jeg er lærerstuderende på 4. år, og i fuld gang med at samle empiri til mit bachelorprojekt til sommer. Det vil være en kæmpe stor hjælp, hvis i vil svare på understående spørgeskema - der er kun tre spørgsmål! På forhånd tusind tak!

0   5

Muligheder for at udfordre de nationale fortællinger og give historieundervisningen et internationalt præg

Den europæiske historieportal Historiana.eu giver adgang til et bredt udsnit af europæiske kilder på engelsk - også med danske bidrag fra gymnasielærere. Idéen er at give lærere mulighed for at få nye perspektiver til deres historieundervisning, som et supplement til natioanale historiebøger og -portaler. Og med eTwinning-portalen kan man samtidigt selv finde europæiske historiekollegaer til alle alderstrin til store og små projekter eller faglig sparring.

0   5

”Fra hav til bord”

Succesfuldt samarbejde med det lokale erhvervsliv. Et valgfag på Thyborøn Skole i udskolingen.

0   2

Poverty Walk i forbindelse med "Nordkraft-arbejde"

Som optakt til arbejdet med Jakob Ejersbos "Nordkraft" var min 9.kl på "Poverty Walk"-vandring med en stofmisbruger i det centrale Århus.Dels for at sætte scenen til romanen og filmen, dels for at vise dem skyggesiden af en by de tror de kender,og afslutningsvist for at de i gruppe skulle beskrive turen for en række udvalgte medier,herunder "Folkeskolen",hvorfor der følger en elevtekst længere nedenfor.

0   6

Jobsøgende lærere

Jeg har oprettet en facebookgruppe med titlen Jobsøgende lærere.

0   17

Meningsfuldt danskforløb på tværs af årgange

Som lærere har vi mange gange oplevet, hvordan samarbejde mellem små og store elever har ført til gode oplevelser og værdifulde sociale relationer. Ved brug af læringsmidlet Skriv og Læs Skole har vi skabt et autentisk forløb om forskellige dyr i et samarbejde mellem elever fra 1. og 6. klasse.

0   2

Inspiration til at arbejde med levende billeder i undervisningen

Flg. link kan bidrage til aktiviteter i undervisningen, hvor eleverne bliver udfordret på flere planer.

0   4

Arbejdshukommelsen - nøglen til optimering af læse-, skrive- og regnemæssige færdigheder

Nærværende indlæg er at oplyse omkring arbejdshukommelsens (AHK)essentielle rolle i læringsprocesser. Undertegnede har gennem de sidste år skrevet en del artikler, besøgt skoler, talt med forældre, sparret med lærerteams, samt ikke mindst talt med elever der har indlæringsvanskeligheder. Dokumenteret forskning + egen erfaring qua samtaler og test ´af´ elever, tydeliggør, at en svag AHK-kapacitet er indikator på nævnte udfordring! Såfremt dette vækker din nysgerrighed - så er du mere end velkommen til at kontakte mig .....

0   1

SkolePORT.dk - fagligt og socialt netværk for elever og lærere

Fagligt og socialt netværk for lærere, elever og forældre.