Fagligt netværk om kristendoms- og religionsundervisning i folkeskolen. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

(3.827 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Religion kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   0

Venstre: Skoler skal sige nej til muslimske tørklæder

"Folkeskolerne bør gøre meget mere for at imødegå tørklæder hos unge piger", siger Venstres integrationsordfører Marcus Knuth til Berlingske. Han mener ikke, det er et område, hvor Christiansborg skal lovgive, men hvis skolerne ikke kan tale sig frem til, at muslimske hovedtørklæder ikke hører hjemme i skolen, "så har skolerne muligheden for at sige, at man ikke er velkommen".

6   71

Lærer stod frem: "Hvor kommer det had dog fra?"

En lærer var kritisk over for juleafslutning i kirken og åbnede dermed for en voldsom strøm af sms-beskeder, telefonopringninger, mails og facebook-beskeder. Læs her, hvordan hun håndterede presset og hvorfor hun ville gøre det igen.

0   5

Lok nuancerne frem

Eleverne i overbygningen skal lære, at der er mange måder at forholde sig til religiøse tekster på. Jeg har forsøgt mig med en 6 punkts model for at lokke nuancerne frem.

3   18

Lærer: Mere fokus på respekt og dannelse i det nye år

Kristina Terpling vil i 2017 have mere fokus på indre styring, dannelse og respekt i undervisningen – det fokus er opstået efter en juleafslutning i kirken.

0   6

Danmarkskanon og skolens undervisning

Forvirring i begreberne vil givet få den nye Danmarkskanon til at leve et lige så undseeligt liv, som Haarders sidste værdiudspil: Pejling og Perspektiv - 21 værdier til det 21. århundrede fra 1988.

1   5

”Den anden verden” på museet

Så blev det jul igen, og traditionen tro laver de danske skoleelever metervis af guirlander, har venskabsnisser og drillenisser i klassen, synger morgensange og salmesang den sidste dag før jul. Der er mange gode og hyggelige traditioner i tiden op mod juleferien. Jeg vil med dette indlæg opfordre til at indføre en ny juletradition!

0   5

Minister vil bekæmpe social kontrol - ikke bederum

Ledelsen på læreruddannelserne må stå for ordensreglerne - det skal stat og ministre ikke blande sig i, sagde Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind (V) i et samråd indkaldt af Marie Krarup (DF) efter artikel om brug af bederum på Campus Carlsberg.

3   62

Kirken ud af skolen

Folkeskolen er verdslig, ikke forkyndende.

0   3

Strid om bederum på Campus Carlsberg

På UCC's nye Campus Carlsberg er indrettet et bede- og refleksionsrum. En studerende har ifølge Jyllands-Posten nu klaget til ledelsen over, at muslimske medstuderende angiveligt forlanger, at ikke-muslimer forlader rummet, når de skal bede. Rektor Laust Joen Jakobsen siger til avisen, at lokalet er for alle, som har behov for lidt tid til ro og eftertanke. Der er ikke blevet lavet retningslinjer for brugen af rummet, men det vil man nu overveje at gøre.

1   196

Censorer: Studerende har for lidt fokus på fag i bachelorprojekter

Langt hovedparten af de kommende lærere skriver i dag bacheloropgave om generelle pædagogiske problemer. censorformand frygter at fagenes specifikke didaktik glider i baggrunden.

0   4

Gratis e-bøger til religion på dansk, tysk og engelsk

Materialerne er lavet med en religionshistorisk synsvinkel, de har oplæg til Cooperative Learning og de er ikke forkyndende

ANMELDELSE
0   5

God grundbog

Velvalgte, veldokumenterede og velformidlede emner, der på fin vis taler ind i et 5.-klassebarns verden.

0   10

Hvad skal vi med skolen?

Erfaringerne fra den debat Lærerforeningen i samarbejde med landets biskopper og foreningen Skole og Forældre har sat i gang vidner om, at der er stort behov for afklaring af, hvordan skolens er tænkt.

5   182

Nogle muslimske drenge skal lære at respektere ikke-muslimske lærere

Mange muslimske drenge viser manglende koncentration, deltagelse og motivation i folkeskolen, men det samme sker på muslimske friskoler, siger Najla Adlouni i sit bachelorprojekt. Friskoler og folkeskoler bør holde kurser sammen, og undervisningsministeren bør konkretisere, hvordan muslimske friskoler skal arbejde med demokratisk dannelse, foreslår hun.

0   0

Tørklædeforbud bør være den enkelte skoles valg (opdateret)

Et nationalt forbud imod tørklædet er en simplistisk løsning på et komplekst problem.

15   33

Bondo: Skolen skal kunne mere end skabe nyttige borgere

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen er betænkelig ved læringsmålstyret undervisning og fokus på kompetencebegrebet, fortæller han i en samtale med biskop i Haderslev Stift Marianne Christiansen i et samtaleprogram på DK4 – se hele samtalen her.

ANMELDELSE
0   3

Rigsfællesskabet – it's complicated

Gamle historier fortælles på ny med nye erkendelser til følge – og nye muligheder åbnes, mens kendte og hævdvundne forhold forgår. Vort rigsfællesskab er ingen undtagelse, som seere af den fremragende dokumentarserie "Rigsfællesskabets historie" vil vide.

0   3

Tv: Bondo og søstrene Bisp

"Søstrene Bisp – samtaler om alt mellem himmel og jord" hedder en tv-program-serie på DK4. Søndag aften taler biskop Marianne Christiansen med lærerformand Anders Bondo. Fra næste uge vil programmet også kunne ses her på folkeskolen.dk