MUSIK-NETVÆRKET er for alle, der interesserer sig for og arbejder med musikundervisningen og kulturens samspil med skolen.

I samarbejde med Musiklærerforeningen.

(788 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Musik kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
ANMELDELSE
0   0

Hyrder og barokmusik

Billeder, ord og toner danner tilsammen et lille kunstværk for børn.

0   1

Ny ansøgningsrunde til projekter med åben skole

I slutningen af 2015 modtog 19 kommuner støtte til åben skoleprojekter fra Undervisningsministeriet og Kulturministeriet. Her i efteråret åbner de to ministre for en ny ansøgningsrunde, så skoler kan søge penge til samarbejder med kultur-, fritids- og foreningsliv. Ministrene besøgte i går nogle af de projekter, der fik støtte sidste år.

1   3

Masseeksperiment om musiks betydning for læring

Danmarks største skoleeksperiment – Masseeksperimentet – handler i år om, hvad der sker i hjernen, når man hører musik. Det løber af stablen under Naturvidenskabsfestivalen i næste uge.

1   8

Lektor: Åben skole bør ikke være styret af mål, men af formål

Skal åben skole bidrage til læring i fagene, eller skal det handle om dannelse? Lektor Lars Geer Hammershøj fra DPU mener ubetinget, det sidste er vigtigst. Det gav ham dagens eneste klapsalve på en høringen om åben skole i går.

3   0

Halvdelen af kommunerne synes det går godt med åben skole

Skab en fælles vision og fokuser på organisering og forankring. Sådan lyder to anbefalinger fra et udvalg under ministerierne, som har set på åben skole. I morgen mødes partierne til en høring om åben skole på Christiansborg.

0   3

Tænketank revser folkeskolen og glemmer Folkeskolereformen i rapporten: Musikkens spor

Pædagogisk Udvalg under Musiklærerforeningen har skrevet til Tænketanken.

0   7

Roskilde: Eliteklasse i musik gavner hele skolen

Østervangsskolen i Roskilde har i samarbejde med Roskilde Musikskole fået en talentklasse i musik. Målet er, at hele skolen skal nyde godt at, at skolen har fået flere midler til musik.

2   42

Professor ønsker flere lærere med musik som linjefag

Professor Inge Marstal er med i en privat tænketank, der i foråret pegede på, at der mangler uddannede musiklærere i folkeskolen. Tallene er dog fra 2010, og der er siden kommet nye, mere opmuntrende tal. Men Inge Marstal vurderer, at 2010-tallen er de mest valide.

ANMELDELSE
0   42

Ny bog om praktisk undervisning i musik

Lær børn at sætte sig i en rundkreds og at være til stede i rummet. Ny bog giver et bud på, hvordan musikundervisningen også kan praktiseres ved hjælp af detaljerede forløb.

1   275

Musik er eneste fag med tilbagegang i kompetencedækning

Når eleverne i folkeskolen bliver undervist, er det i stigende grad af lærere med de rigtige kompetencer i det enkelte fag. Musikfaget er det eneste fag, der sidste skoleår oplevede en tilbagegang, når det gælder kompetencedækningen for faget.

2   388

Hvad vil det sige at have musiklærerkompetencer?

Da politikerne indførte folkeskolereformen, var et af punkterne, at i år 2020 skal al undervisning udføres af lærer med linjefagskompetence i faget. Efterfølgende blev det dog udspecificeret at fuld kompetencedækning kun betyder 95 procent af undervisningen, men det er dog stadig en betydelig stigning fra de ca. 73 procents dækning der var inden reformen. Dette stiller så et ret essentielt spørgsmål. Hvad er linjefagskompetence egentlig?

1   476

Første glimt af Sigurds danmarkshistorie

Så er første del af Sigurd Barretts store projekt med at fortælle danmarkshistorien for børn klar. Den har form af en skrål med-sang om historiens gang.

ANMELDELSE
0   348

Folkeskolen i dur og mol

Det er sprøde toner, der flyder fra mine højttalere, når jeg smider Telestjernens album "Folkeskoletider" på. Rasmus Johansen, som gemmer sig bag bandnavnet, har med visitter fra Allan Olsen og Dorthe Gerlach begået en skive, som er et ekko fra de gode gamle dage – og det fungerer rigtig godt.

0   325

Kristeligt Dagblad fejrer den danske fællessang

Det er 90 år siden, at at morgensang i folkeskolen blev indført, at den første bredt samlende højskolesangbog udkom, og at Carl Nielsen satte musik til Kai Hoffmanns digt "Den danske sang". Det har fået Kristeligt Dagblad til at skrive en hyldestsang til fællessangen. Hør og se sangen på Kristeligt Dagblads hjemmeside.

0   405

Musikkens spor - dannelse og uddannelse i musik

I marts måned udsendte Tænketank for Musikundervisning en rapport med ovenstående titel. Tænketanken er en privat arbejdsgruppe bestående af fem personer (se www. musiktaenketank). Nedenstående er en anmeldelse af rapporten. Anmeldelsen af rapporten er trykt i Dansk Sang, nr. 6, 2016.

0   355

Klassisk DJ udarbejder spillelister til lærerne

DJ Class of Eva står klar til at udarbejde playlister til undervisningsforløb. Kontakt hende via folkeskolen.dk’s musiknetværk.

0   580

Klassisk demokrati-playliste

Hvilken klassisk musik kan understøtte læring om dansk og europæisk demokrati?

0   555

Lærer og musiker hylder folkeskolen på nyt album

Musiker og lærer Rasmus Johansen også kendt som Telestjernen synger og spiller sange om livet i folkeskolen på nyt album. Albummet 'Folkeskoletider' skal sende god karma til folkets hårdtprøvede skole.