MUSIK-NETVÆRKET er for alle, der interesserer sig for og arbejder med musikundervisningen og kulturens samspil med skolen.

I samarbejde med Musiklærerforeningen.

(834 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Musik kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   4

Kursus gav musiklærer gejsten tilbage

Bodypercussion, stemmelege og hjælp til at få drengene til at deltage mere konstruktivt i musikundervisningen. Det er nogle af de ting, som musiklærer Randi Hoffmann foreløbig har fået ud af at være på kursus i sang og bevægelse.

0   20

På Gedsted Skole får alle elever undervisning på et instrument

Alle elever får instrumentalundervisning gennem hele deres skoletid på den lille skole i Gedsted i Himmerland. Det begyndte som et projekt i den understøttende undervisning, men nu har hele skolen valgt at satse på en musikprofil.

0   2

Levende musik i skolen er klar med 103 grupper til næste skoleår

Levende Musik i Skolen (LMS) præsenterer 103 musikgrupper som kan bookes på skoler i skoleåret 2017/18. Se hele listen her:

0   43

Lærerstuderende dropper at aflevere afgangsprojekt

Mads Krabbe Hansens planer om at uddanne sig både som lærer og siden lyddesigner faldt i dag på gulvet. Folketinget vedtog en lov, der begrænser muligheden for dobbeltuddannelse.

0   4

Lærerne er 
kendte musikere

Musik handler om meget andet end popidoler og »X Factor«, mener de to musikere i bandet The Minds of 99, der underviser i musik på Skolen ved Søerne. Det handler om fællesskab.

1   4

Musikken gave

Årets travleste tid for musiklæreren.

0   1

Amerikansk dansetrup indtager Københavnske skoler

Der var store smil og bongotrommer, da Alvin Ailey American Dance Theater for første gang besøgte Danmark. Kompagniet har tradition for socialt arbejde. Alvin Aileys tanke var, at dans skulle være tilgængeligt for alle uanset baggrund. Kompagniet har derfor udviklet et undervisningsprogram, som udbydes over hele verden, og i år kom de forbi Grøndalsvængets Skole i København.

0   10

Folkeskolelærere opgraderer musikskolelærere

Omvendt åben skole: To lærere fra Hældagerskolen i Vejle har på opgaveoversigten i år et undervisningsforløb for musikskolelærere. Lærerne gør blandt andet musiklærere klogere på klasserumsledelse.

3   2

Professor anbefaler karakterer i de kreative fag

Kreativiteten og de vilde ideer skal tilbage i klasseværelset, lyder det fra professor, dr.phil Kirsten Drotner. Skolen har fået alt for stort fokus på de målbare færdigheder. Hun opfordrer til massiv efteruddannelse af lærerne i undervisning i kreativitet og afgangskarakterer i de kreative fag. "Det er selvfølgelig ikke uproblematisk. Hvis man hele tiden skal måles på, hvor kreativ man er, vil det jo i sig selv lægge en dæmper på kreativiteten, og derfor skal det ske med måde. Men jeg mener ikke, at der er nogen vej udenom, hvis vi vil reformere det eksisterende læringsparadigme. Hvis kreativiteten skal tages alvorligt af både elever og lærere, er det afgørende, at der også gives karakterer i de produktive fag - eventuelt kun ved afgangsprøven i 9. klasse", siger hun til Politiken.

0   5

Kun håndværk og design-lærerne får mere efteruddannelse blandt de praktiske fag

754 lærere har været på kurser i håndværk og design sidste år mod kun 92 året før. Men hverken billedkunst, musik, idræt eller madkundskab har oplevet en reel stigning."Vi bliver altid prioriteret sidst", siger billedkunstlærernes formand.

1   4

Lyden af Amerika - Den Nye Verden

Gå på opdagelse i en del af Amerikas musikhistorie med udskolingen. Eksemplerne giver masser af mulighed for diskussion om politik, kultur og historie.

0   0

Sangfaglig hjælp til musiklærere

Lærere og pædagoger i 19 kommuner har mulighed for at blive sangfagligt opkvalificeret med et gratis kursus. Det er A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond, der har bevilliget bevilget 7,3 mio. kr. til at gennemføre opkvalificering af 340 musiklærere og pædagoger i folkeskolen. Projektet løber over tre skoleår fra 2016-2019.

0   0

Find inspiration til musik hos nordiske kolleger

Portalen Skolemix har samlet eksempler på musikundervisning fra Sverige, Norge og Finland. Her kan lærere finde undervisningsforløb om eksempelvis rytmeinspiration, dans i idræt og musikkorps. Eksemplerne er beskrevet med ti gode råd til lærerne og videoer.

0   3

Tænketank ønsker input om samarbejde mellem musikskoler og folkeskoler

Kulturminister Bertel Haarder står bag Tænketank om musikskolerne. Tænketanken inviterer nu alle interesserede til dialogmøder tirsdag 29. november i Aalborg, Silkeborg og Kolding og onsdag 30. november i Odense, Næstved og København. Tilmelding på Kulturministeriets hjemmeside inden 23. november. Tænketanken har brug for bredt input fra musik- og kulturskolevirkeligheden anno 2016 og søger også input til samarbejde mellem musikskole og folkeskole.

0   1

Rødovre-klasse indspiller musik med professionelle

Spil Dansk-ugen lakker mod enden, og i musiklokalet på Valhøj Skole i Rødovre har eleverne i dag i indspillet deres eget danske hit i samarbejde med professionelle musikere.

0   0

DR varmer op til skolernes sangdag 2017

DR varmer allerede nu op til Skolernes sangdag den 7. april 2017. På dagen bliver morgensangen sendt direkte på DRUltra. På DR's site kan man finde node og tekster, så lærere kan gå i gang med at øve med eleverne. Morgensangen bliver lavet i samarbejde med Copenhagen Phil og med Bubber som vært. Lærere kan tilmelde sig eventen på Facebook.

0   1

Rekordmange musikere vil spille på skoler

Levende Musik i Skolen (LMS) har modtaget 398 ansøgninger fra musikgrupper og solister som gerne vil spille skolekoncerter. Det er markant flere end den tidligere rekord fra 2014, hvor der var 362 ansøgere. Et fagudvalg i LMS skal skære antallet ned til cirka 90.

0   3

Fællessang samler skolen til Spil Dansk-ugen

I næste uge er den officielle ’Spil Dansk’-uge, hvor arrangementer over hele landet sætter fokus på dansk sang. Hele ugen synges der fællessang, hvor skoler opfordres til at synge med. ”Vi kan ikke gøre det uden børnene”- lyder det fra Spil Dansk.

0   6

Stemmetræning og karaoke på den sjove og lærerige måde

Som musiklærer har jeg ofte haft elever, der er utroligt glade for at stå hjemme på værelset og synge. Man forestiller sig let den unge elev stå foran spejlet med en børste i hånden som mikrofon og anlægget skruet helt op og krænge sin sjæl ud. Sådan foregik det i hvert fald, da jeg var ung. Men sådan er det ikke helt mere. Ungerne elsker at synge, men nu har de fået en masse nye muligheder for at bruge (og ikke mindst træne) deres sangstemme.

ANMELDELSE
0   10

En klassisk nydelse

Æstetisk er det en nydelse at bladre gennem i-bogen. Det er en smuk og lækker bog med et klart og overskueligt layout, hvor der er kælet for farvemæssig kreativitet og sammenhæng. Som dansk- og musiklærer ser jeg rige og givtige anvendelsesmuligheder for materialet.