Matematik-netværket er for alle, der interesserer sig for og underviser i matematik. Dækker alle klassetrin. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

(6.506 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Matematik kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   1

Talentvejlederuddannelse i Wales!

ScienceTalenter i Sorø gennemfører i samarbejde med UCC en talentvejlederuddannelse. Uddannelsen skal styrke lærerne i at identificere og imødekomme de fagligt stærke elever, udarbejde talentstrategier samt stå i spidsen for en kulturforandring, der indtænker talenterne i undervisningen. En del af uddannelsen er en studietur til Wales.

0   3

Nu skal it ind i matematikundervisningen – alle steder

Danmarks Matematiklærerforening sætter nu skarpt ind på, at alle lærere skal bruge cas-værktøjer i deres undervisning – derfor udgiver forlaget en bog, der kommer ud til alle skoler og som e-bog.

0   11

Tre lærerstuderende udvikler matematikspil uden ord

Matematikspillet Multi Math er et kortspil med tegninger og tal udviklet til skoler, flygtningelejre og asylcentre til elever med sproglige vanskeligheder. De tre lærerstuderende bag har besøgt centre for syriske flygtninge i Jordan med spillet.

0   9

Vanskeligheder med tal forfølger en gennem skolesystemet

På det netop afsluttede årsseminar for foreningen DanSMa havde vi besøg af en spændende forsker fra Minnesota, prof. Michelle Mazzocco. Min blog er denne gang dedikeret til hendes arbejde og vil omhandle en række interessante resultater.

5   215

Hvornår siger vi undskyld til lærerne?

Nu, hvor flere og flere skoler og kommuner begynder tilbagerulningen af reformen, var det måske på sin plads med et ’undskyld’?

ANMELDELSE
0   1

"Matematikrammer" fortjener en matematikkrammer

Et materiale af beskedent ydre tager revanche på indholdssiden. Her er der mulighed for at komme helt i bund med elevernes læring af matematikkens mange ord og begreber.

4   4

Kan fællesskabende matematikdidaktik forhindre mobning?

Det er igen oppe til diskussion, hvordan man kan forhindre mobning i den danske folkeskole. Der bliver talt om bøder til kommuner, hvis ikke der på skolerne udføres et arbejde for at undgå mobning. Det er tilsyneladende rigtig svært at have med at gøre. Og måske er det ikke nok at man bare taler og opstiller regler for god omgang med hinanden, måske skulle fagdidaktikken mere på banen og tænke i fællesskabende tilrettelæggelse og udførelse som et supplement til en faglig fællesskabsfølelse.

1   111

Bachelor: Drenge irettesættes oftere end piger

Passende ’elevhed’ bestemmes af lærerne, men også af undervisningsform, skolestruktur og lokaler. Drenge i 1.klasse må ikke tale højt og ikke bevæge sig rundt i lokalet, det er mere acceptabelt, når piger gør det, fortæller Sarah Wagn i sit bachelorprojekt.

0   11

3,9 millioner kroner til Coding Pirates

Børn må meget gerne rode med programmering og andet it. Foreningen Coding Pirates er med til at stimulere børns nysgerrighed for it, og nu vil en millionstøtte stimulere foreningen af frivillige til at oprette sekretariat og flere aktiviteter for flere børn.

ANMELDELSE
0   0

Sigter godt, men rammer skidt

I betragtning af hvor meget edb-programmer fylder i vores samfunds-, erhvervs- og privatliv, er det ganske bemærkelsesværdigt, så lidt de fylder i skolens undervisning. Dette materiale vil gøre noget ved det, men gør det forkerte.

3   1

DM i fagene: Nu kan dine elever blive Danmarksmestre i dansk

Det skal være legitimt at være dygtig i skolen, mener Danske Skoleelever. Foreningen har derfor etableret et Danmarksmesterskab i skemafagene. Mesterskaberne går i gang efter efterårsferien. Du kan stadig nå at tilmelde dig.

0   14

Boost til lærernes faglige netværk på folkeskolen.dk

LB Foreningen giver godt tre millioner kroner, der skal bruges til at lette lærernes vej til ny viden, debat og nyheder om de enkelte fag.

0   116

Er du en 2’er eller en 12’er?

Lærere, forældre, kammerater forventer at ambitiøse og stræbsomme elever altid scorer høje karakterer. Det betyder, at eleverne bliver deres karakter og forhindres i at vise nye sider af sig selv, siger Mathilde Dam i sit bachelorprojekt

0   114

Bachelor: Fagets traditioner gør matematik sværere for minoritetselever

Det er ikke nok at vælge andre emner og nye læremidler. Matematik i skolen skal være konkret, kontekstafhængig og emme af relevante problemer, siger Nanna Kaas i sit bachelorprojekt

0   8

Nogle gange skal man vende tingene på hovedet…

... for bedre at kunne forstå! Jeg bliver så trist, når jeg oplever dygtige elever på mellemtrinnet og i udskolingen, som forklarer et lighedstegn som ”det tegn, der står til venstre for facit.” Når lighedstegnet reduceres til at være en indikator for, ”hvor jeg finder facit”, så kan det eksempelvis være svært at forstå ligevægtsprincippet, når det gælder ligningsløsning. Men jeg vil også vove den påstand, at det indsnævrer elevernes talforståelse. I stedet for blot at ”jage et facit” er der utrolig meget undring og læring i at tage sit afsæt i et konkret facit, og undersøge hvilke opgaver man kan opstille til det pågældende facit.

0   8

Brokonstruktion for talenter i Erritsø

Eleverne har bygget broer i spaghetti og skumfiduser, de har gået tur på den gamle Lillebæltsbro og ved, at den er en Cantilever-bro, og så skal de bygge en bro, der kan bære deres skoleleder. Talentholdet har arbejdet tre dage med brokonstruktion.

0   7

7. Nordiske GeoGebra Konference

I weekenden blev der afholdt den længe ventede 7. konference i det nordiske GeoGebra Netværk, NGGN. I år fandt den sted i Trondhjem i Norge. I får highlights fra konferencen i dette blogindlæg.

3   2

Hvorfor er det ikke os, der ved det?

I Japan har lærere og forskere igennem flere årtier indsamlet viden om, fx. hvilke problemer, der er mest hensigtsmæssige for elevernes arbejde og læring - hvorfor er det ikke os, der ved det?

0   0

Åben lektion

Didaktisk videndeling i praksis - kom og vær med

1   4

Terminsprøver og frit tilgængelige besvarelser

Hvordan undgår vi snyd til terminsprøverne i matematik?