Nyheder, blogs og indlæg om it i undervisningen, it-didaktik, gadgets og erfaringer fra lærer til lærer

(10.567 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i It i undervisningen kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
1   4

Nytårstanker i GeoGebra Instituttet

Nytåret plejer at være en tid til refleksion over det forgangne år og et forhåbningsfuldt kig frem mod det nye. Jeg vil undlade at kaste mig ud i et nytårsfortsæt og i stedet blot love, at vi i instituttet fortsat vil gøre, hvad vi kan for at udbrede kendskabet til GeoGebra og inspirere til, hvordan man kan bruge programmet i matematikundervisningen.

0   9

Røde Kors inviterer ind til fattigdom

I går åbnede dørene til Røde Kors’ nye oplevelsesrum for skoleklasser. 7.a var blandt de første til at afprøve virtual-reality-briller, smage på nødhjælpsrationer og trække i nødhjælpsuniform til dilemma-spil.

0   5

Hold dig opdateret i literacy-debatten

Literacy er et begreb, som fylder mere og mere i uddannelsesdebatten. Men hvordan defineres literacy mere præcist, og hvad dækker betegnelsen egentlig over? Det kan du nemt, hurtigt og ganske gratis sætte dig ind i på literacy.dk, der rummer artikler og film, som afdækker begrebet literacy i både teori og praksis.

ANMELDELSE
0   2

Den gode, den tvivlende og den mørke side ved de digitale medier

Er vi blevet for afhængige af mobilen? Har den frataget os evnen til at opleve ægte nærvær ved at udnytte vores instinktive behov for et hurtigt digitalt kick? Det mener denne forfatter, men han rammer ikke helt plet.

6   4

Ministeriet uddeler 12 millioner til udvikling af digitale læremidler

Fungerer det i en skolehverdag? Det har været et vigtigt fokus for uddeling af midler til nye digitale læremidler, fortæller lærer Nicolaj Fessel, der sidder med i udvalget, som bedømmer ansøgningerne.

0   6

License2Share lærer unge at håndtere deres digitale fodspor

“I har givet os nogle hjælpemidler til hvordan vi beskytter os bedre, og det er jeg meget taknemmelig for”, dreng 10. klasse

0   31

Lærer får pris for blog på folkeskolen.dk

I et år har lærer Tine Jespersen blogget om tysk på folkeskolen.dk/tyskfransk. Nu har Styrelsen for It og Læring givet hende en pris for hendes formidling på bloggen om den europæiske samarbejdsportal, eTwinning.

6   71

Lærer stod frem: "Hvor kommer det had dog fra?"

En lærer var kritisk over for juleafslutning i kirken og åbnede dermed for en voldsom strøm af sms-beskeder, telefonopringninger, mails og facebook-beskeder. Læs her, hvordan hun håndterede presset og hvorfor hun ville gøre det igen.

3   9

Økonomi og platformsproblemer bremser it i matematik

Nogle kommuner har købt iPads til elever og lærere. Nogle skoler bruger Chrome-books, mens andre satser på pc'er. Det giver udfordringer, når man vil bruge cas-værktøjer i matematik, for systemerne fungerer ikke sammen, lyder det i netværket 'Matematik med it'.

0   1

Folketinget bruger 30 mio. kr. på nyt skolespil

Rollespillet ‘Politiker for en dag’ er hvert år booket til randen af skoleklasser. Men de servere, spillet ligger på, er efterhånden umulige at få serviceret. Derfor har Folketingets præsidium besluttet at efterlyse et nyt spil i et udbud på 30 mio.kr., skriver version2.dk "Derudover har der været et stort ønske om et nyt, forbedret spil, som bygger på nogle af de erfaringer, man har gjort sig indtil nu", siger John Skovgaard, teamleder for Folketingets it-afdeling.

3   51

Facebook-hetz drev skoleledelsen væk

Skolelederen og viceskolelederen på Hornum Skole er blevet forflyttet, efter at en ledelsesbeslutning blev mødt af voldsom lokal kritik blandt andet på Facebook.

5   42

Lærere: Nej tak til politikeres version af ro om skolen

To af de magtfulde partier i dansk politik opfordrer i dagens Politiken til ro om folkeskolen. Men flere markante lærere tager optimistisk imod den nye undervisningsministers ønske om forandring.

3   4

Vestjysk kommune satser stort på 3D-printere og laserteknik

Hvad der to år siden begyndte med to billige 3D-printere i sløjdlokalet på Ringkøbing Skole bredes nu ud i hele Ringkøbing-Skjern Kommune. To lærere skal de næste fire år styrke håndværk og design og også andre fag med teknologiværksteder på ni skoler.

0   13

Ny efteruddannelse i flipped learning

Metropol og Via har fået 3,7 millioner kroner til projektet ”Styrket læring med Flipped Learning i naturfagene”. Frem til 2019 vil lærere og skoleledere i flere kommuner deltage i et efteruddannelsesforløb. Det bygger på et mindre forskningsprojekt.

3   7

Internettet er helt vildt!

OK, jeg indrømmer det. Min begejstring er 25 år forsinket, men begejstret er jeg altså. For 25 år siden jublede alle over internettets potentiale; det gjorde jeg også, men jeg gør det sandelig også nu i december 2016.

8   20

Vær kritisk overfor 21st Century Skills

Vi skal bruge vores egne 21st century skills overfor konceptet 21st Century Skills og spørge 'hvad nyt er der her?', 'hvor kommer det fra?' og 'skal private virksomheder sætte dagsordenen for vores skole?'

0   8

Til sommer: Adgang til nettet ved danskprøven, men ikke ved engelsk og tysk

Som forsøg har mange elever i dansk og sprogfagene haft adgang til internettet ved de skriftlige prøver. Alle elever får nu adgang til nettet ved danskprøven til sommer. Men ingen får det ved prøverne i fremmedsprog.