Nyheder, blogs og indlæg om it i undervisningen, it-didaktik, gadgets og erfaringer fra lærer til lærer

(10.414 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i It i undervisningen kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   4

Bachelor: It kan motivere elever, men tager tid

Fælles Mål siger, at der skal bruges it i undervisningen. Men Undervisningsministeriets vejledende model hjælper ikke lærerne med at vurdere nye værktøjer og digitale læremidler, og tiden er knap, siger Camilla Mehl i sit bachelorprojekt

0   5

7. Nordiske GeoGebra Konference

I weekenden blev der afholdt den længe ventede 7. konference i det nordiske GeoGebra Netværk, NGGN. I år fandt den sted i Trondhjem i Norge. I får highlights fra konferencen i dette blogindlæg.

1   14

It i folkeskolen: "Bolden skal tilbage på lærernes banehalvdel"

Kurser i konkrete værktøjer og for stort fokus på teknik frem for didaktik. Den vej går for mange skoler og kommuner, når det kommer til it i folkeskolen, lyder konklusionen på to-årigt projekt.

0   0

Kommunale hjemmesider svigter mennesker med funktionsnedsættelser

Nul. Det er det antal danske kommuner, som ifølge en ny undersøgelse overholder de tilgængelighedsstandarder, KL, regeringen og Danske Regioner aftalte i 2007. Undersøgelsen er foretaget af firmaet Shift, der udvikler hjemmesider, og direktør Kim Johannesen er skuffet over den manglende interesse for standarderne. ”Det er meget lidt prioriteret hos vores kunder. De tror, det koster mange penge at levere, men det gør det ikke,” siger han til version2.dk. De to mest normale fejl er ifølge rapporten manglende kontrast i tekst og baggrund, og at hjemmesiderne ikke kan styres via tastaturgenveje.

0   114

Bachelor: Sæt ind mod digital mobning

Lærere og pædagoger ser ikke, hvad børn og unge bliver udsat for, det giver en professionel usikkerhed, så de ikke sætter ind. Men der kan og skal handles, siger Eva Trautner Beck i sit bachelorprojekt

0   1

Man bliver så glad i låget, når man har været til netværksmøde.

TVÆRKOMMUNALT NETVÆRK, DER MEDVIRKER TIL UDSYN

16   118

Lærerne har ikke pligt til at lave egne undervisningsmaterialer

Man må undre sig over KL's krav om, at lærerne skal forsyne de nye elektroniske læringsplatforme med undervisningmaterialer, for lærerne har aldrig haft pligt til at lave materialer selv.

11   105

Far savner lærerne i den nye folkeskole

"Gi’ mig læreren tilbage", lyder appellen fra en far til børn i 6. og 9. klasse i Ribe. Hvorfor er lejrskole og forældrekontakt sparet væk, mens der bruges millioner på Educa?

1   0

45 millioner kroner til indkøb af digitale læremidler i 2017

Puljen til medfinansiering af kommunernes indkøb af digitale læremidler bliver i 2017 på 45 millioner kroner. Kommunerne kan få 50 procent af udgiften til godkendte læremidler retur. Blandt de nye krav i forhold til 2016 er, at log-in i læremidlet skal foregå via UNI-login. Samtidig anbefales det, at man kan eksportere læringsindhold og resultater til digitale læringsplatforme, hvor det er relevant.

10   8

DLF anlægger sag om undervisningsforløb

Danmarks Lærerforening lægger sag an mod KL for at få afklaret, om lærerne har pligt til at lægge deres undervisningsforløb ud på læringsplatformene. Frederiksberg Lærerforening var imod sagsanlægget.

4   45

EVA's anbefalinger fra en anden verden

EVA’s anbefalinger om implementeringen af læringsplatformene er skrevet i en drømmeverden fjernt fra folkeskolen.

0   11

Hæderspris til USA-farende didaktikforsker

På en kort visit i Danmark fra et års ophold på Berkeley-universitetet i Californien modtog professor Jeppe Bundsgaard i dag Aarhus Universitets Jubilæumsfonds pædagogiske hæderspris.

0   5

GeoGebraBøger i undervisningen

En mulighed i GeoGebras online resurser med mange anvendelser i matematikundervisningen.

5   2

Gode råd: Sådan lykkes man bedst med læringsplatforme

En spritny rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut (Eva) samler op på de spæde erfaringer med at implementere de nye digitale læringsplatforme på landets folkeskoler.

1   83

Læringsportalstyret undervisning 4: Testing testing og dataillusion

Hvilken form for undervisningspraksis er læringsportalstyret undervisning udtryk for? Og hvilke konsekvenser har det? Hvordan hænger det sammen med, at man vil bruge data over elevers læring og progression? Og kan man det?

1   8

Den 7. nordiske GeoGebrakonference i Norge

Fra den 23. til den 25. september afholdes den sidste nordiske GeoGebrakonference i denne omgang. Det Danske GeoGebra Institut udlodder en tur til konferencen med ”alt” betalt. Mød opfinderen af GeoGeobra, Markus Hohenwarter, og få idéer til hvordan man kan inddrage GeoGebra i undervisningen på nye måder.

0   327

Bachelor: Der er behov for mere nuancerede billeder af køn i skolen

Cathrine Vestergaard har i sit bachelorprojekt set på udskolingselevers holdninger til de piger og drenge, de ser på YouTube. Drengene har stærke meninger om køn, mens piger er mere rummelige. De billeder kan lærere være med til at nuancere.

0   11

Sidste: Nu virker det trådløse net på alle Aalborgs skoler

Aalborg Kommunes it-chef, Erik Balk Mouritsen oplyser her til middag til folkeskolen.dk, at det trådløse netværk nu er oppe at køre på alle byens skoler og kører, som det skal.

16   26

Efter Aalborg-nedbrud: Digitaliseringen går for hurtigt

Flere kommuner udfaser det analoge for hurtigt i ambitionen om at fremme det digitale. Men den skrøbelighed, som it medfører, skal lærerne vænne sig til som et grundvilkår, siger ph.d. Simon Skov Fougt.