Nyheder, blogs og indlæg om it i undervisningen, it-didaktik, gadgets og erfaringer fra lærer til lærer

(10.471 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i It i undervisningen kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
3   37

KMD: Vi udfaser Educa og satser på MinUddannelse

KMD, der står bag læringsplatformen Educa, har købt firmaet bag den konkurrerende platform MinUddannelse. Det kommer til at betyde en udfasning af Educa.

0   3

Nu skal it ind i matematikundervisningen – alle steder

Danmarks Matematiklærerforening sætter nu skarpt ind på, at alle lærere skal bruge cas-værktøjer i deres undervisning – derfor udgiver forlaget en bog, der kommer ud til alle skoler og som e-bog.

0   5

KMD køber MinUddannelse

Firmaet bag læringsplatformen KMD Educa har opkøbt UVdata, der står bag den konkurrerende platform MinUddannelse. It-vejledernes formand frygter, det går ud over skolernes indflydelse på udviklingen.

0   6

Meningsfuldt danskforløb på tværs af årgange

Som lærere har vi mange gange oplevet, hvordan samarbejde mellem små og store elever har ført til gode oplevelser og værdifulde sociale relationer. Ved brug af læringsmidlet Skriv og Læs Skole har vi skabt et autentisk forløb om forskellige dyr i et samarbejde mellem elever fra 1. og 6. klasse.

5   218

Hvornår siger vi undskyld til lærerne?

Nu, hvor flere og flere skoler og kommuner begynder tilbagerulningen af reformen, var det måske på sin plads med et ’undskyld’?

3   20

Rapporter: Reformen har ikke rykket ved undervisningen

Folkeskolereformen skulle give eleverne et fagligt løft. Men på stort set samtlige parametre, der burde have rykket sig med den længere og mere varierede skoledag, er lærernes oplevelse den samme i dag som for to år siden.

0   11

3,9 millioner kroner til Coding Pirates

Børn må meget gerne rode med programmering og andet it. Foreningen Coding Pirates er med til at stimulere børns nysgerrighed for it, og nu vil en millionstøtte stimulere foreningen af frivillige til at oprette sekretariat og flere aktiviteter for flere børn.

0   5

Stemmetræning og karaoke på den sjove og lærerige måde

Som musiklærer har jeg ofte haft elever, der er utroligt glade for at stå hjemme på værelset og synge. Man forestiller sig let den unge elev stå foran spejlet med en børste i hånden som mikrofon og anlægget skruet helt op og krænge sin sjæl ud. Sådan foregik det i hvert fald, da jeg var ung. Men sådan er det ikke helt mere. Ungerne elsker at synge, men nu har de fået en masse nye muligheder for at bruge (og ikke mindst træne) deres sangstemme.

ANMELDELSE
0   0

Sigter godt, men rammer skidt

I betragtning af hvor meget edb-programmer fylder i vores samfunds-, erhvervs- og privatliv, er det ganske bemærkelsesværdigt, så lidt de fylder i skolens undervisning. Dette materiale vil gøre noget ved det, men gør det forkerte.

0   1

Silkeborg bruger millioner på skolecomputere

I Silkeborg Kommune har man netop investeret 5,5 millioner kroner i Chromebooks til alle elever på mellemtrinnet. I Kolding vækker en skoleleder opsigt med en opfordring til, at forældre prioriterer at få råd til skole-pc til deres børn.

0   0

E-bøger til børn

eReolen har lanceret et målrettet initiativ, der gør det nemmere for de 7-14-årige selv at finde og vælge de bøger, de gerne vil læse. Den nye side hedder eReolen Go og indeholder alle børnematerialer fra eReolen.

0   13

Frederiksberg-skole laver egen læringsplatform

Skolen på Duevej udvikler i samarbejde med et it-firma læringsmåling.dk - skolens helt egen læringsplatform. Gevinsten er tættere kobling mellem undervisere og udviklere.

1   0

Rapport: Overvågningssoftware bedste middel mod eksamenssnyd

En ny analyse for Undervisningsministeriet konkluderer, at overvågningssoftware, som logger elevernes internetbrug under eksamen, er den mest effektive metode til at undgå snyd. Metoden kan dog være for stor en mundfuld for folkeskoler.

0   11

Oplevelseslæring for både hjertet og hjernen

Under festivalen Science på Frederiksberg øver lærerstuderende sig på at udvikle og formidle visuel og oplevelsesorienteret undervisning for de 6000 børn, der i løbet af uge 39 kommer på besøg. Ved at tage lokalmiljøet i brug som klasseværelse gives eleverne mulighed for at opleve og sanse "Hjerte & Hjerne” på egen krop.

0   166

Bachelor: It kan motivere elever, men tager tid

Fælles Mål siger, at der skal bruges it i undervisningen. Men Undervisningsministeriets vejledende model hjælper ikke lærerne med at vurdere nye værktøjer og digitale læremidler, og tiden er knap, siger Camilla Mehl i sit bachelorprojekt

0   7

7. Nordiske GeoGebra Konference

I weekenden blev der afholdt den længe ventede 7. konference i det nordiske GeoGebra Netværk, NGGN. I år fandt den sted i Trondhjem i Norge. I får highlights fra konferencen i dette blogindlæg.

2   15

It i folkeskolen: "Bolden skal tilbage på lærernes banehalvdel"

Kurser i konkrete værktøjer og for stort fokus på teknik frem for didaktik. Den vej går for mange skoler og kommuner, når det kommer til it i folkeskolen, lyder konklusionen på to-årigt projekt.

0   0

Kommunale hjemmesider svigter mennesker med funktionsnedsættelser

Nul. Det er det antal danske kommuner, som ifølge en ny undersøgelse overholder de tilgængelighedsstandarder, KL, regeringen og Danske Regioner aftalte i 2007. Undersøgelsen er foretaget af firmaet Shift, der udvikler hjemmesider, og direktør Kim Johannesen er skuffet over den manglende interesse for standarderne. ”Det er meget lidt prioriteret hos vores kunder. De tror, det koster mange penge at levere, men det gør det ikke,” siger han til version2.dk. De to mest normale fejl er ifølge rapporten manglende kontrast i tekst og baggrund, og at hjemmesiderne ikke kan styres via tastaturgenveje.

0   170

Bachelor: Sæt ind mod digital mobning

Lærere og pædagoger ser ikke, hvad børn og unge bliver udsat for, det giver en professionel usikkerhed, så de ikke sætter ind. Men der kan og skal handles, siger Eva Trautner Beck i sit bachelorprojekt

0   2

Man bliver så glad i låget, når man har været til netværksmøde.

TVÆRKOMMUNALT NETVÆRK, DER MEDVIRKER TIL UDSYN