Nyheder, blogs og indlæg om it i undervisningen, it-didaktik, gadgets og erfaringer fra lærer til lærer

(10.378 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i It i undervisningen kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   5

Den 7. nordiske GeoGebrakonference i Norge

Fra den 23. til den 25. september afholdes den sidste nordiske GeoGebrakonference i denne omgang. Det Danske GeoGebra Institut udlodder en tur til konferencen med ”alt” betalt. Mød opfinderen af GeoGeobra, Markus Hohenwarter, og få idéer til hvordan man kan inddrage GeoGebra i undervisningen på nye måder.

0   67

Bachelor: Der er behov for mere nuancerede billeder af køn i skolen

Cathrine Vestergaard har i sit bachelorprojekt set på udskolingselevers holdninger til de piger og drenge, de ser på YouTube. Drengene har stærke meninger om køn, mens piger er mere rummelige. De billeder kan lærere være med til at nuancere.

0   11

Sidste: Nu virker det trådløse net på alle Aalborgs skoler

Aalborg Kommunes it-chef, Erik Balk Mouritsen oplyser her til middag til folkeskolen.dk, at det trådløse netværk nu er oppe at køre på alle byens skoler og kører, som det skal.

16   23

Efter Aalborg-nedbrud: Digitaliseringen går for hurtigt

Flere kommuner udfaser det analoge for hurtigt i ambitionen om at fremme det digitale. Men den skrøbelighed, som it medfører, skal lærerne vænne sig til som et grundvilkår, siger ph.d. Simon Skov Fougt.

1   12

Børns nye medievaner – skolens udfordring

Et debatindlæg om børn og medier af Ole Christensen og Steen Søndergaard, Professionshøjskolen UCC

10   13

Aalborg: Uforudsigeligt it-nedbrud rammer hårdt

En situation som den, der i Aalborg gør, at lærere og elever har været uden internet første uge af skoleåret, kan man ikke tage højde for, siger kommunens it-chef.

3   18

It-systemerne i Aalborg brød sammen ved skolestart

Aalborgs folkeskoler er fuldt digitaliseret, men da eleverne mødte ind efter ferien, brød systemet sammen. Kommunens it-chef mener, det skyldes kapacitetsproblemer på såkaldte 'switche' og håber på en snarlig løsning fra leverandøren.

7   20

Vi skal styre systemerne

Målstyring er døbt om til målfokuseret undervisning på Fløng Skole. Et nyt pædagogisk grundsyn skal hjælpe lærerne, så målstyring ikke dominerer undervisningen.

0   84

Gymnasieelever vinder EM med app til ordblinde

Fire danske gymnasieelever fra Horsens og Esbjerg har opfundet app’en SubReader, der kan læse undertekster højt fra film og tv-programmer. Det kan blandt andre ordblinde få glæde af, skriver DR Ligetil. App’en indbragte i foråret eleverne danmarksmesterskabet i entreprenørskab, og nu er de også blevet europamestre for elever på en ungdomsuddannelse i konkurrence med omkring 270.000 unge fra 36 lande.

0   249

GeoGebraMesterSKAB - Skal din klasse være med?

GeoGebraMesterSKAB er en anledning til at lade ens indskolingsklasse arbejde skabende og kreativt med GeoGebra i matematikundervisningen. Vi har opdateret hjemmesiden med inspiration til aktiviteter, man kan lave i undervisningen.

0   148

Sociale medier - BA-projekt

I mit BA-projekt vil jeg gerne arbejde med sociale medier og elevernes selvfortælling/narrative kompetence, og leder derfor efter en dansklærer, meget gerne i Østjylland, der synes det kunne være spændende at deltage i.

0   585

Workshop til lærere om teknologiforståelse

Dette forløb er resultatet af 6 måneders udvikling af et forløb, som kan styrke lærere i grundskolens teknologiforståelse. Det baserer sig på grundige studier af lærernes grundlæggende forhold til ny teknologi og sigter mod, at teknologi anskues i forlængelse af lærernes praksis.

0   1596

Farvel til folkeskolen, test og læringsmål hittede

I anledning af sommerferien har vi kigget på, hvad læserne har været mest optaget af siden jul på folkeskolen.dk og på Folkeskolens Facebook-side. Se eller gense de mest populære indlæg og artikler.

10   756

Læringsportalstyret undervisning 3: Belonging

Hvorfor nævner en elev likes på Facebook i forbindelse med læringsportalstyret undervisning? Hvad kan det være udtryk for? Og hvilke konsekvenser har det?

0   299

It-mentorer hjælper lærerteam

"It-værktøjerne tog udgangspunkt i vores årsplan, så vi byggede bare ovenpå det, vi alligevel skulle have lavet med eleverne. Det har været meget bedre end at være på et eksternt kursus", siger lærer Victoria Bech i denne video om et A.P. Møller Fonden-projekt, hvor lærer-og-pædagog-team i Ballerup, Egedal og Furesø får besøg af en såkaldt it-mentor, der hjælper med at tænke it og digitale værktøjer ind i specifikke undervisningsforløb.

0   831

Elever med dysleksi skal ikke kun have fonologisk hjælp

Ved ensidigt at koncentrere sig om intensiv læseundervisning er skolen med til at ekskludere elever med dysleksi. En mere helhedspræget tilgang kan give eleverne nogle kompetencer, så de oplever sig som inkluderede og bedre rustede til at klare udfordringerne uden for skolen, siger Karina Hansen i sit bachelorprojekt.

9   416

Folkeskolen fungerede ikke optimalt før - Hvad nu?

Jeg er selvstændig i dag, og husker tilbage på min folkeskole som den ultimativt største forhindring, jeg måtte stå over for hver dag, når det handlede om at udleve mine potentialer. Vi lever i en verden af digitaliseringsprocesser - Hvordan gribes det an i folkeskolen?

0   301

Greve-klasser producerede apps

7.b på Hedelyskolen i Greve vandt et lokalt mesterskab i at producere en cykel-app. Seks skoleklasser AppBattle arrangeret af spiludvikler-virksomheden Euman. Eleverne vandt mulighed for at producere i et professionelt filmstudie og 12.000 kroner til en skolefest, og direktør Christian Hage fortalte eleverne, at deres arbejde var penge værd på markedet for spil, skriver Sydkysten.

17   697

Læringsportalstyret undervisning 2: Brugerportalsinitiativet

Kender du til Brugerportalsinitiativet? Det bør du gøre. Det bør alle gøre, hvis de har en interesse for folkeskolens virke. Brugerportalsinitiativet vil nemlig forandre folkeskolen, hvis det gennemføres som tiltænkt fra regeringen og KL.