IDRÆT er et fagligt netværk for idrætslærere og andre, der arbejder med eller underviser i idræt i folkeskolen.

(4.882 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Idræt kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   7

Oplevelseslæring for både hjertet og hjernen

Under festivalen Science på Frederiksberg øver lærerstuderende sig på at udvikle og formidle visuel og oplevelsesorienteret undervisning for de 6000 børn, der i løbet af uge 39 kommer på besøg. Ved at tage lokalmiljøet i brug som klasseværelse gives eleverne mulighed for at opleve og sanse "Hjerte & Hjerne” på egen krop.

ANMELDELSE
0   3

Kvalitet og læring i boldspilsundervisningen

Skolernes Motionsdag 2016 har særligt fokus på boldspil, og i den anledning har Dansk Skoleidræt udgivet "Boldspilsdugen", som giver god mulighed for at tage ”tavlen” med på boldbanerne.

0   1

Elever danser igler og sommerfugle

"Biologien danser" hedder et projekt lige nu på skoler i København og Brøndby. Eleverne finder insekter og smådyr i naturen, studerer deres bevægelser, og sammen med dansere skaber de en koreografi.

0   1

Ny ansøgningsrunde til projekter med åben skole

I slutningen af 2015 modtog 19 kommuner støtte til åben skoleprojekter fra Undervisningsministeriet og Kulturministeriet. Her i efteråret åbner de to ministre for en ny ansøgningsrunde, så skoler kan søge penge til samarbejder med kultur-, fritids- og foreningsliv. Ministrene besøgte i går nogle af de projekter, der fik støtte sidste år.

1   8

Lektor: Åben skole bør ikke være styret af mål, men af formål

Skal åben skole bidrage til læring i fagene, eller skal det handle om dannelse? Lektor Lars Geer Hammershøj fra DPU mener ubetinget, det sidste er vigtigst. Det gav ham dagens eneste klapsalve på en høringen om åben skole i går.

2   2

Gratis app gør det nemt at skabe bevægelse i specialklassens timer

Living Buddy er en talende motionsven, som med tydelig og enkel grafik er særlig brugervenlig til børn og unge med for eksempel autisme og ADHD. Speciallærer Pia Brandhøj Jensen har taget app’en til sig, fordi den er let at bruge og motiverer eleverne til at bevæge sig.

3   0

Halvdelen af kommunerne synes det går godt med åben skole

Skab en fælles vision og fokuser på organisering og forankring. Sådan lyder to anbefalinger fra et udvalg under ministerierne, som har set på åben skole. I morgen mødes partierne til en høring om åben skole på Christiansborg.

3   3

Bevægelses-detektiver skal skabe synlig bevægelse

Dansk Skoleidræt vil med årets ”Sæt skolen i bevægelse” få synliggjort bevægelsen, fortæller projektleder, der oplever udvikling af kvaliteten og større bevidsthed om formålet med den daglige bevægelse.

0   0

Nyt navn til idrætsforbund skal især tiltrække unge med små handicap

Dansk Handicap Idræts-Forbund skifter navn til Parasport Danmark. Organisationen mener, at det nye navn giver en mere moderne profil og en bredere appel, der især skal få flere unge med små handicap til at udnytte forbundets idrætstilbud. Desuden matcher navnet den internationale betegnelse Parasport, skriver organisationen sin hjemmeside. ”Vi er i stigende grad i kontakt med mennesker med et meget lille handicap, som kan få stor glæde af vores idrætstilbud, men slet ikke ser sig selv som handicappede”, siger formand Karl Vilhelm Nielsen, der håber, at de nu får øje på forbundets idrætstilbud.

0   3

5,1 millioner kroner mere fra Nordea-fonden til Skole-OL

Med 5,1 million ekstra er Skole-OL oppe på 9,5 millioner i støtte fra Nordea-fonden. Skolernes OL udvides derfor med tre nye idrætsgrene, og finalen rykkes i 2017 til Aarhus, skriver Nordea-fonden.

0   5

Idrætslærer: Prøven akademiserer idrætsfaget

En idrætslærer oplever, at bevægelsen går i stå i prøvefaget idræt. Nej, faget skærpes, siger en anden.

ANMELDELSE
0   5

Trivsel og faglighed

Pluk i materialet, og vær opmærksom på, at det kan være svært med for meget snak, især hvis klassen ikke er i trivsel.

0   83

Fondsmidler skal hjælpe amerikansk fodbold ind i idræt

Over de næste tre år har kan skoler i københavnsområdet invitere amerikansk fodbold-instruktører ind i undervisningen.

3   288

Stilhed før elev-stormen: Samarbejde letter planlægning af skoleår

Denne uge mødes lærerne igen på skoler landet over for at planlægge det nye skoleår. På Fuglsanggårdsskolen i Nordsjælland samarbejder lærerne sig gennem planlægningen.

0   103

Lange skoledage gør børn med funktionsnedsættelser for trætte til idræt

Skolereformen har haft negative konsekvenser for børn og unge med handicap, der gerne vil dyrke idræt, skriver Dansk Handicap Idræts-Forbund ud fra en undersøgelse blandt 41 idrætsklubber, som har tilbud til børn med funktionsnedsættelser. Over 40 procent af klubberne har oplevet, at børn og unge opgiver at dyrke sport, fordi de mangler energi efter den længere skoledag.

0   916

Prøven i idræt er en håndsrækning til faget

Nu er der fokus på, hvad eleverne skal lære – ikke kun på, hvad de skal lære i idrætstimerne. Det er godt. Men teorien må ikke blive for dominerende i undervisningen, og prøven må ikke blive for styrende, siger Kasper Salling i sit bachelorprojekt. Glæden ved at bevæge sig og spille sammen skal bevares, og eleverne skal stadig have lov til at eksperimentere.

ANMELDELSE
0   354

Undervisning i boldspil med kvalitet

Et af de grundlæggende momenter i bogen er at kunne skabe en balance i idrætsundervisningen mellem teori og praksis gennem den praktiske undervisning og med en tydelig vinkel på boldbasis.

0   417

Reformen går ud over handicap-idræt for børn

Over 40 procent af klubberne i en ny undersøgelse om idrætstilbud for børn med bl.a. ADHD, udviklingshæmning og cerebral parese har oplevet, at børn og unge opgiver at dyrke sport som følge af folkeskolereformen. De er trætte og mangler energi til at dyrke sport i fritiden, og derfor er de stoppet med deres idræt, skriver Dansk Handicap Idræts-forbund i en pressemeddelelse.

ANMELDELSE
0   441

Positiv og motiverende adgang til idrætsaktiviteter

God opslagsbog med særlig vægt på boldspil, leg og redskabsaktiviteter. Der er muligheder for at finde aktiviteter til lige netop de områder, den enkelte idrætslærer arbejder med sammen med klassen.