IDRÆT er et fagligt netværk for idrætslærere og andre, der arbejder med eller underviser i idræt i folkeskolen.

(4.913 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Idræt kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   6

Idrætsfaget har udviklet sig til det bedre

Idrætsfaget rykker disse år. Faget er ved at frigøre sig fra udelukkende fysisk aktivitet, færdige spil eller forsimplede krav til den enkelte. På blot et par år er idrætsdiskursen ændret, og faget tager nu form som en spiller, der i høj grad også sætter de sociale kompetencer hos den enkelte ind i underviserens didaktiske overvejelser.

0   6

Tanker om idrætsdifferentiering

Hvis der er en stor spredning i niveauet i danskfaget i min klasse, så er der endnu større spændvidde mellem mine elever i idrætslektionerne. Hvordan differentieres eleverne i dette praktiske fag – og er det overhovedet muligt?

1   8

Ny forskning: Højere kondital giver højere karakterer

Folkeskoleelever med høje kondital performer bedre på karakterskalaen end jævnaldrende med lavere kondital. Det viser en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet.

3   1

DM i fagene: Nu kan dine elever blive Danmarksmestre i dansk

Det skal være legitimt at være dygtig i skolen, mener Danske Skoleelever. Foreningen har derfor etableret et Danmarksmesterskab i skemafagene. Mesterskaberne går i gang efter efterårsferien. Du kan stadig nå at tilmelde dig.

0   14

Bliv klædt på til idrætsprøven: Bland teori og praksis

Hvordan skal jeg fordele praksis og teori på de ca. 65 effektive minutter blot én gang om ugen? Hvor skal min hovedvægt i undervisningen ligge henne, og skal alt det praktiske foregå i hallen, mens den teoretiske del befinder sig i klasselokalet?

0   11

Oplevelseslæring for både hjertet og hjernen

Under festivalen Science på Frederiksberg øver lærerstuderende sig på at udvikle og formidle visuel og oplevelsesorienteret undervisning for de 6000 børn, der i løbet af uge 39 kommer på besøg. Ved at tage lokalmiljøet i brug som klasseværelse gives eleverne mulighed for at opleve og sanse "Hjerte & Hjerne” på egen krop.

ANMELDELSE
0   3

Kvalitet og læring i boldspilsundervisningen

Skolernes Motionsdag 2016 har særligt fokus på boldspil, og i den anledning har Dansk Skoleidræt udgivet "Boldspilsdugen", som giver god mulighed for at tage ”tavlen” med på boldbanerne.

0   1

Elever danser igler og sommerfugle

"Biologien danser" hedder et projekt lige nu på skoler i København og Brøndby. Eleverne finder insekter og smådyr i naturen, studerer deres bevægelser, og sammen med dansere skaber de en koreografi.

0   1

Ny ansøgningsrunde til projekter med åben skole

I slutningen af 2015 modtog 19 kommuner støtte til åben skoleprojekter fra Undervisningsministeriet og Kulturministeriet. Her i efteråret åbner de to ministre for en ny ansøgningsrunde, så skoler kan søge penge til samarbejder med kultur-, fritids- og foreningsliv. Ministrene besøgte i går nogle af de projekter, der fik støtte sidste år.

1   8

Lektor: Åben skole bør ikke være styret af mål, men af formål

Skal åben skole bidrage til læring i fagene, eller skal det handle om dannelse? Lektor Lars Geer Hammershøj fra DPU mener ubetinget, det sidste er vigtigst. Det gav ham dagens eneste klapsalve på en høringen om åben skole i går.

2   2

Gratis app gør det nemt at skabe bevægelse i specialklassens timer

Living Buddy er en talende motionsven, som med tydelig og enkel grafik er særlig brugervenlig til børn og unge med for eksempel autisme og ADHD. Speciallærer Pia Brandhøj Jensen har taget app’en til sig, fordi den er let at bruge og motiverer eleverne til at bevæge sig.

3   0

Halvdelen af kommunerne synes det går godt med åben skole

Skab en fælles vision og fokuser på organisering og forankring. Sådan lyder to anbefalinger fra et udvalg under ministerierne, som har set på åben skole. I morgen mødes partierne til en høring om åben skole på Christiansborg.

3   3

Bevægelses-detektiver skal skabe synlig bevægelse

Dansk Skoleidræt vil med årets ”Sæt skolen i bevægelse” få synliggjort bevægelsen, fortæller projektleder, der oplever udvikling af kvaliteten og større bevidsthed om formålet med den daglige bevægelse.

0   0

Nyt navn til idrætsforbund skal især tiltrække unge med små handicap

Dansk Handicap Idræts-Forbund skifter navn til Parasport Danmark. Organisationen mener, at det nye navn giver en mere moderne profil og en bredere appel, der især skal få flere unge med små handicap til at udnytte forbundets idrætstilbud. Desuden matcher navnet den internationale betegnelse Parasport, skriver organisationen sin hjemmeside. ”Vi er i stigende grad i kontakt med mennesker med et meget lille handicap, som kan få stor glæde af vores idrætstilbud, men slet ikke ser sig selv som handicappede”, siger formand Karl Vilhelm Nielsen, der håber, at de nu får øje på forbundets idrætstilbud.

0   3

5,1 millioner kroner mere fra Nordea-fonden til Skole-OL

Med 5,1 million ekstra er Skole-OL oppe på 9,5 millioner i støtte fra Nordea-fonden. Skolernes OL udvides derfor med tre nye idrætsgrene, og finalen rykkes i 2017 til Aarhus, skriver Nordea-fonden.

0   5

Idrætslærer: Prøven akademiserer idrætsfaget

En idrætslærer oplever, at bevægelsen går i stå i prøvefaget idræt. Nej, faget skærpes, siger en anden.

ANMELDELSE
0   5

Trivsel og faglighed

Pluk i materialet, og vær opmærksom på, at det kan være svært med for meget snak, især hvis klassen ikke er i trivsel.

0   83

Fondsmidler skal hjælpe amerikansk fodbold ind i idræt

Over de næste tre år har kan skoler i københavnsområdet invitere amerikansk fodbold-instruktører ind i undervisningen.

3   288

Stilhed før elev-stormen: Samarbejde letter planlægning af skoleår

Denne uge mødes lærerne igen på skoler landet over for at planlægge det nye skoleår. På Fuglsanggårdsskolen i Nordsjælland samarbejder lærerne sig gennem planlægningen.

0   103

Lange skoledage gør børn med funktionsnedsættelser for trætte til idræt

Skolereformen har haft negative konsekvenser for børn og unge med handicap, der gerne vil dyrke idræt, skriver Dansk Handicap Idræts-Forbund ud fra en undersøgelse blandt 41 idrætsklubber, som har tilbud til børn med funktionsnedsættelser. Over 40 procent af klubberne har oplevet, at børn og unge opgiver at dyrke sport, fordi de mangler energi efter den længere skoledag.