IDRÆT er et fagligt netværk for idrætslærere og andre, der arbejder med eller underviser i idræt i folkeskolen.

(4.857 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Idræt kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   3

5,1 millioner kroner mere fra Nordea-fonden til Skole-OL

Med 5,1 million ekstra er Skole-OL oppe på 9,5 millioner i støtte fra Nordea-fonden. Skolernes OL udvides derfor med tre nye idrætsgrene, og finalen rykkes i 2017 til Aarhus, skriver Nordea-fonden.

0   4

Idrætslærer: Prøven akademiserer idrætsfaget

En idrætslærer oplever, at bevægelsen går i stå i prøvefaget idræt. Nej, faget skærpes, siger en anden.

ANMELDELSE
0   4

Trivsel og faglighed

Pluk i materialet, og vær opmærksom på, at det kan være svært med for meget snak, især hvis klassen ikke er i trivsel.

0   83

Fondsmidler skal hjælpe amerikansk fodbold ind i idræt

Over de næste tre år har kan skoler i københavnsområdet invitere amerikansk fodbold-instruktører ind i undervisningen.

3   288

Stilhed før elev-stormen: Samarbejde letter planlægning af skoleår

Denne uge mødes lærerne igen på skoler landet over for at planlægge det nye skoleår. På Fuglsanggårdsskolen i Nordsjælland samarbejder lærerne sig gennem planlægningen.

0   103

Lange skoledage gør børn med funktionsnedsættelser for trætte til idræt

Skolereformen har haft negative konsekvenser for børn og unge med handicap, der gerne vil dyrke idræt, skriver Dansk Handicap Idræts-Forbund ud fra en undersøgelse blandt 41 idrætsklubber, som har tilbud til børn med funktionsnedsættelser. Over 40 procent af klubberne har oplevet, at børn og unge opgiver at dyrke sport, fordi de mangler energi efter den længere skoledag.

0   914

Prøven i idræt er en håndsrækning til faget

Nu er der fokus på, hvad eleverne skal lære – ikke kun på, hvad de skal lære i idrætstimerne. Det er godt. Men teorien må ikke blive for dominerende i undervisningen, og prøven må ikke blive for styrende, siger Kasper Salling i sit bachelorprojekt. Glæden ved at bevæge sig og spille sammen skal bevares, og eleverne skal stadig have lov til at eksperimentere.

ANMELDELSE
0   352

Undervisning i boldspil med kvalitet

Et af de grundlæggende momenter i bogen er at kunne skabe en balance i idrætsundervisningen mellem teori og praksis gennem den praktiske undervisning og med en tydelig vinkel på boldbasis.

0   417

Reformen går ud over handicap-idræt for børn

Over 40 procent af klubberne i en ny undersøgelse om idrætstilbud for børn med bl.a. ADHD, udviklingshæmning og cerebral parese har oplevet, at børn og unge opgiver at dyrke sport som følge af folkeskolereformen. De er trætte og mangler energi til at dyrke sport i fritiden, og derfor er de stoppet med deres idræt, skriver Dansk Handicap Idræts-forbund i en pressemeddelelse.

ANMELDELSE
0   441

Positiv og motiverende adgang til idrætsaktiviteter

God opslagsbog med særlig vægt på boldspil, leg og redskabsaktiviteter. Der er muligheder for at finde aktiviteter til lige netop de områder, den enkelte idrætslærer arbejder med sammen med klassen.

0   683

Løbende faglig opdatering – en del af det faglige løft

Blogindlægget giver et historisk rids af den problematik, de faglige foreninger har stået i med henblik på oprettelse af fagligt- pædagogiske kurser for faglærerne. Der peges endvidere på løsningsmuligheder fremadrettet.

1   681

Idrætslærer får fuld opbakning til at bade videre med eleverne

En 46-årig idrætslærer løb med Mads & Monopolets T-shirt i lørdags. I 17 år har han badet med sine elever efter idræt for at være en rollemodel for dem. Men de senere år har han fået kolleger, som er rystet over, at han udsætter sig for anklager/rygter om seksuelle overgreb. Monopolet opfordrede ham enstemmigt til at fortsætte med at gå i bad. "Hvis du skal indrette dine handlinger efter, hvad du potentielt kan blive anklaget for, fremfor hvad du tror på, bliver du et halvt menneske og dermed halvt så dygtig til dit fag", sagde filosof Morten Albæk.

0   730

Utilfredshed med egen krop begrænser pigers liv

76 pct. af de 12-16-årige piger i en ny undersøgelse ville ændre noget ved deres krop, hvis de kunne, og 59 pct. lader sig begrænse i deres liv, fordi de er utilfredse med deres krop eller udseende. 37 pct. har undladt at gå i bad efter idræt, og 33 pct. svarer, at de af samme grund afholder sig fra at bade på stranden om sommeren, skriver pigebladet Vi Unge.

0   1191

Fodbold gør skolen til en leg

På Bakkegårdsskolen er 18 drenge mere end blot klassekammerater, de er også et fodboldhold. Men det vigtigste er ikke at blive den næste Ronaldo. Her er fodbolden til for at styrke eleverne fagligt.

0   750

Første dag for Skoleidrættens Forårsfestival

I to-tre graders vintervejr i Randers begynder skoleidrættens forårsfestival i dag. Den skal åbne for kontakt mellem foreninger og skoler.

0   891

Idrætsforeninger lever trods skolereform

Da folkeskolereformen trådte i kraft i 2014, var flere idrætsforeninger bekymrede for, at de lange skoledage kunne betyde afsked med mange medlemmer. Det ser dog ud til, at de ikke behøver at bekymre sig længere, skriver Politiken. En ny opgørelse fra Dansk Idrætsforbund viser nemlig, at medlemstallet kun er faldet med cirka 1,4 procent. "De danske børn er ikke er løbet skrigende væk", siger direktør Morten Mølholm Hansen.