ERNÆRING OG SUNDHED er for ernæringsuddannede og lærere, der underviser i madkundskab, sundhed og ernæring. 

I samarbejde med Madkundskabslærerforeningen

(3.968 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   25

Åben skole: Fra skrot til wok

Hver dag smider supermarkeder mad ud, der kun lider af skønhedsfejl. På et valghold i Strøby samarbejder eleverne med Brugsen – de tilbereder og spiser den frasorterede mad.

0   17

Forsker: Mad i skolen må ikke blive elitært

Skal eleverne uddannes til husholdere, håndværkere eller gastronomer? Igennem 118 år har mad været på skemaet i skolen. Nu har ph.d. Jette Benn skrevet en bog om, hvordan undervisningen og faget har ændret sig undervejs.

0   3

Evaluering: Madkamp har styrket presset fag

Madkundskab har ikke har megen lokal bevågenhed. Der er stor variation i køkkenfaciliteter og tildeling af penge til indkøb af mad. Madkamp har styrket faget og givet lærere mulighed for kurser, som de eller ikke er forvænt med, viser evaluering.

0   1

Københavns Lærerforening har lavet film om jul i skolekøkkenet

På Københavns Lærerforenings hjemmeside har der i løbet af december været en julekonkurrence. I fire små film bager otte børn julekager på forskellige københavnske folkeskoler. Mens der bliver frembragt knasende julekager, taler børn på forskellige klassetrin, om deres forhold til skolen. Eksempelvis spørger Rosa "Hvad nu hvis vi ikke havde skolen?", Og Storm svarer prompte: "Så var der nok mange, vi ikke havde fået som venner".

0   1

Ny kosthåndbog: Sådan omsættes kostanbefalinger til måltider

I dag lanceres opslagsværket 'kosthåndbogen.dk', som giver bud på, hvordan de officielle kostanbefalinger omsættes til opskrifter. Målgruppen for bogen er blandt andre professions-bachelorer i ernæring og sundhed.

0   1

Nordisk samarbejde giver madkundskabslærere nye muligheder

Karelske pirogger, lussekatter og frikadeller. Et nordisk samarbejdsprojekt udvikler madkundskabsfaget ved at give lærere og elever mulighed for at hente inspiration fra nabolande.

5   37

Lærer: Det er ikke kun forældrene, der spytter i kassen – vi gør også

Kalenderlyset til klassen, madpakken på ekskursionen, bukkehornsfrøene til krydderihylden i madkundskab. Lærere giver løbende små økonomiske bidrag til undervisningen og den gode stemning i skolen.

0   1

Arla Madlejr udvider i Tønder

En lang række aktører sikrer, at elever som kommer på Arlas Madlejr nu får nye muligheder. Madlejr vil fremover blive afholdt både i Helsnæs på Sydfyn og som noget nyt også i Højer i Tønder kommune.

3   2

Professor anbefaler karakterer i de kreative fag

Kreativiteten og de vilde ideer skal tilbage i klasseværelset, lyder det fra professor, dr.phil Kirsten Drotner. Skolen har fået alt for stort fokus på de målbare færdigheder. Hun opfordrer til massiv efteruddannelse af lærerne i undervisning i kreativitet og afgangskarakterer i de kreative fag. "Det er selvfølgelig ikke uproblematisk. Hvis man hele tiden skal måles på, hvor kreativ man er, vil det jo i sig selv lægge en dæmper på kreativiteten, og derfor skal det ske med måde. Men jeg mener ikke, at der er nogen vej udenom, hvis vi vil reformere det eksisterende læringsparadigme. Hvis kreativiteten skal tages alvorligt af både elever og lærere, er det afgørende, at der også gives karakterer i de produktive fag - eventuelt kun ved afgangsprøven i 9. klasse", siger hun til Politiken.

0   6

Elever i Gladsaxe er mestre i klimavenlig madlavning

Gladsaxe-elever har de seneste par måneder skulle opfinde CO2-venlige måltider, og i fredags dystede de tre bedste klasser i en storslået finale med et særligt dommerpanel.

0   5

Børn elsker madskolerne- mandskabet mangler

Både børn og forældre er vilde med madskolerne, viser en ny evaluering. Efterspørgslen på de sunde kurser er høj, men der mangler frivillige for, at det bliver muligt at lave endnu flere kurser.

0   5

Kun håndværk og design-lærerne får mere efteruddannelse blandt de praktiske fag

754 lærere har været på kurser i håndværk og design sidste år mod kun 92 året før. Men hverken billedkunst, musik, idræt eller madkundskab har oplevet en reel stigning."Vi bliver altid prioriteret sidst", siger billedkunstlærernes formand.

0   2

Madkundskabslærere er udfordrede af trange budgetter

I en undersøgelse af konkurrencen Madkamp har 56 madkundskabslærere svaret på, hvor mange penge de har til rådighed til indkøb af råvarer. Næsten halvdelen af lærerne har ti kroner eller mindre per elev per undervisningstime.

1   0

Madkulturen lancerer hjælp til kloge fødevareindkøb

Madkulturen står bag indsatsen Kloge Fødevareindkøb, som nu lancerer nye værktøjer, der kan hjælpe med fødevareaftaler, at se hvilke varer, der er i sæson og vejlede om lokale fødevareindkøb. Der er også sortimentslister til økologiske fødevareindkøb og værktøjer til at beregne indkøbsbehov, står der på Madkulturens hjemmeside.

0   2

Bæredygtig morgenmad til elever på Lolland-Falster

Projektet Hjernemad sørger de næste to år for gratis morgenmad til eleverne på Lollands og Falsters skoler. Udover at det giver ekstra energi, er det en god anledning til miljødiskussion, siger en af skolelederne.

0   0

Amerikanske superhelte-dukker får elever til at spise grønt

Den amerikanske organisation "Super Sprowtz" har fået forbruget af frugt og grønt i skolekantiner til at stige med op til 240 procent. På skoler, hvor der var hængt bannere op om salatbaren steg forbruget af grønt med omkring 90 procent, mens de skoler, der både havde bannere og fjernsyn oplevede en stigning tæt på 240 procent.

0   3

Hvordan smager et æble?

Der blev smasket og knaset og tygget og smagt, da 6.b på Rasmus Rask-Skolen i Odense fik besøg af smagsforskere. De skulle vise eleverne, hvordan man kan lære gennem smag. Ikke kun i madkundskab, men i alle fag.

1   0

Fødevareministeriet uddeler penge til madspildsprojekter

Hver dag smider forbrugere og detailhandelen hvad der svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad ud i skraldespanden. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen uddeler nu 5,6 millioner kroner til nye ideer, som skal mindste madspild i Danmark. Se projekterne via dette link.

0   0

Urter kan halvere køers klimabelastning

Fodrer landmændene køer med bestemte urter, kan metanudledningen fra køerne halveres. Foodculture har interviewet husdyrforsker Peter Lund. Han mener, at det kræver en politisk gulerod - eller pisk - hvis det skal have en reel effekt.

0   0

Undersøgelse: Supermarkeder kan hjælpe forbrugere til sunde valg

Stil snittet grønt ved kødet, og salget stiger med 60 procent, viser en undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer står bag.