ERNÆRING OG SUNDHED er for ernæringsuddannede og lærere, der underviser i madkundskab, sundhed og ernæring. 

I samarbejde med Madkundskabslærerforeningen

(3.921 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   7

Sammen får vi eleverne til at smage på verden

I løbet af de kommende uger vil cirka 161.000 elever landet over lære om krydderier og mad fra fjerne egne. Eleverne får mulighed for at inddrage deres egne erfaringer med såvel dansk som udenlandsk madkultur. Tak til de mange lærere, der i de kommende uger sørger for, at 6.709 klasser samles om det vi alle har tilfælles: Mad og måltider.

0   2

Nydelse, nærvær og mad.

Grundlæggende at være i bevidst nærvær, at være her og nu uden at dømme eller vurdere er grundprincipperne i mindfulness. Et værdifuldt redskab til at skabe og være i ro i en travl og hektisk verden. Et redskab der fremmer nydelse også når vi spiser.

0   2

Madkundskabs-forening: Der er for lidt tid til faget

Manglende tid til forberedelse, for få timer og manglende opkvalificering er nogle af de udfordringer, formand for Foreningen for Madkundskab peger på. Et landskursus i disse dage byder madkundskabslærere på netværk og smagsoplevelser.

0   6

Kostforvirring blandt børn

Efterhånden kan vi spise os kloge og lykkelige. Vi bliver konstant bombarderet med nye fødevaretrends og måder, vi skal spise på – eller ting, vi skal lade være med at spise. Men hvad er det, børnene bliver udsat for? Den ene dag må mor ikke spise brød, den næste dag skal far kun have røde bøffer, og i weekenden skal mor faste og stort set ikke spise noget.

1   3

Evaluering: Rygeforebyggelse i udskolingen virker

Kun få skoler bruger Kræftens Bekæmpelses rygeforebyggende koncept X:IT. Men en undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at konceptet kan halvere antallet af rygere i de ældste klasser.

0   1

Madkundskabslærere strømmer til bælgfrugt-kurser

DM i madkundskab åbnede i slutningen af august for gratis lærerkurser til madkundskabslærere, der gerne vil deltage i næste års madkamp med emnet Bælgfrugter og bæredygtighed. Omkring 190 lærere blev hurtigt tilmeldt, og nu er der venteliste.

0   1

Grundsmage er i fokus på Smagens dag

Mælk, krydderurter og bacon er nogle af de fødevarer, som elever over hele landet i dag smager på. Året tema for Smagens dag er de fem grundsmage. Smagens dag giver lærerne mulighed for at hente inspiration til undervisning i smag.

1   3

Mad på skolen. En luftig vision eller en politisk mulighed?

I Sverige har de netop fejret 70 års jubilæum for skolemaden og både I Norge og på Island står maden i skoler og børnehaver højt på agendaen for tiden. Reykjaviks borgmester har netop afsat næsten 1 milliard kroner til bedre mad i børnehaven – islandske godt nok – men alligevel en politisk satsning i Norden, der er værd at lægge mærke til. Helt så langt fremme er vi ikke i Danmark. Men sommerens fokus på morgenmad på skoler kan måske være med til at sætte en ny debat igang

0   0

Skolen skal bidrage til elevernes grønne opdragelse

En undersøgelse lavet for Forbrugerrådet Tænk giver et bud på, hvorfor de unge spiser færre grøntsager end anbefalet, og løsningen ligger måske gemt i skolekøkkenet.

1   1

Hygiejne er godt, uddannelse er skidt !

Det er svært at skabe god hygiejne i folkeskolen. God hygiejne kommer ikke af sig selv og skabes ikke kun igennem uddannelse. Der skal meget mere til, hvis elever skal vaske hænder og skolen skal have mindre sygdom. Hygiejneugen er over os. Det er uge 38.

0   2

Forældre glemmer madpakken til de lange skoledage

Over halvdelen af de forældre, der oplever, at deres barns skoledag er blevet længere efter reformen, laver ikke madpakken større af den grund, viser en undersøgelse fra Coop.

0   5

Mens vi venter....

På Folkemødet på Bornholm i juni 2016 blev der bl.a. efterlyst et udredningsarbejde med fokus på eksisterende forskningsbaseret viden omkring mad, måltider og læring. Ønsket var en ”konsensusrapport”, som fremadrettet kan danne grundlag for arbejdet med mad og måltider i læringsperspektiv i skolen. Mens vi venter på, at Folketinget m.fl. får startet dette arbejde op, giver denne artikel et bud på et forskning- og udviklingsforløb, der bør igangsættes efterfølgende eller sideløbende.

0   167

Gruppearbejde kræver bevidst lærerfokus på formålet

Der skal arbejdes meget bevidst med gruppedannelsen i madkundskab, og læreren skal hele vejen holde fokus på, at eleverne er aktivt deltagende, siger Laura Vejlgaard i sit bachelorprojekt.

0   16

Ambassadører skal tiltrække unge til fødevareuddannelser

Ernæringsstuderende Louise Grods Hansen er udnævnt til ambassadør for indsatsen Food Career. Hun skal på en madfestival i København i weekenden være med til at gøre opmærksom på mulighederne i uddannelsen professionsbachelor i ernæring og sundhed.

0   70

Endnu en sommer lakker mod ende og endnu et Madskoleår er forbi

For 13. år i træk har en uge i sommerferien været fyldt med madlavning, fysiske aktiviteter, nye bekendtskaber, hårdt arbejde og gode oplevelser for en masse børn, frivillige instruktører og pædagogiske assistent uddannelser. 122 Madskoler har landet over indtaget skolekøkkenerne, og lidt over 500 frivillige instruktører samt knap 2100 børn har iklædt sig Madskoleforklædet. Igen i år har Madskoler været en succes.

0   294

Pizzabagning skal lære eleverne global bevidsthed

Hvor bæredygtig er din pizza egentlig? Det spørgsmål kan nu blive en del af opskriften på en madkundskabstime, for nu har Danwatch udgivet undervisningsmateriale, der skal få elever i refleksion over deres yndlingsretter.

0   498

Billeder af undervisning indenfor ernæring og sundhed/ mad søges

DK-IFHE efterlyser billeder af undervisning indenfor ernæring og sundhed til en global database der skal huses på IFHE´s hjemmeside. Billeder kan være fra forskellige dele af undervisningssystemet og frivillig undervisning.

1   652

At lære at være menneske

Kronik i weekendavisen 15/7 2016:

0   646

Der er røg i folkeskolen

Kimen til rygning formes tidligt. Nudging er en vej til at forhindrer flere i at ryge. Men det kræver nytænkning og en ny måde at forstå verden på og det kan være svært for dem der elsker at jagte rygere.

0   827

Der skal fokus på sundhed i madkundskab

Hvad er der i madpakken? Hvad er forskellen på almindelige boller og ernæringsforbedrede boller? Og hvad har det med demokratisk dannelse og handlekompetence af gøre? Det undersøger Mette Højland i sit bachelorprojekt.