ERNÆRING OG SUNDHED er for ernæringsuddannede og lærere, der underviser i madkundskab, sundhed og ernæring. 

I samarbejde med Madkundskabslærerforeningen

(3.890 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   15

Ambassadører skal tiltrække unge til fødevareuddannelser

Ernæringsstuderende Louise Grods Hansen er udnævnt til ambassadør for indsatsen Food Career. Hun skal på en madfestival i København i weekenden være med til at gøre opmærksom på mulighederne i uddannelsen professionsbachelor i ernæring og sundhed.

0   69

Endnu en sommer lakker mod ende og endnu et Madskoleår er forbi

For 13. år i træk har en uge i sommerferien været fyldt med madlavning, fysiske aktiviteter, nye bekendtskaber, hårdt arbejde og gode oplevelser for en masse børn, frivillige instruktører og pædagogiske assistent uddannelser. 122 Madskoler har landet over indtaget skolekøkkenerne, og lidt over 500 frivillige instruktører samt knap 2100 børn har iklædt sig Madskoleforklædet. Igen i år har Madskoler været en succes.

0   292

Pizzabagning skal lære eleverne global bevidsthed

Hvor bæredygtig er din pizza egentlig? Det spørgsmål kan nu blive en del af opskriften på en madkundskabstime, for nu har Danwatch udgivet undervisningsmateriale, der skal få elever i refleksion over deres yndlingsretter.

0   497

Billeder af undervisning indenfor ernæring og sundhed/ mad søges

DK-IFHE efterlyser billeder af undervisning indenfor ernæring og sundhed til en global database der skal huses på IFHE´s hjemmeside. Billeder kan være fra forskellige dele af undervisningssystemet og frivillig undervisning.

1   652

At lære at være menneske

Kronik i weekendavisen 15/7 2016:

0   645

Der er røg i folkeskolen

Kimen til rygning formes tidligt. Nudging er en vej til at forhindrer flere i at ryge. Men det kræver nytænkning og en ny måde at forstå verden på og det kan være svært for dem der elsker at jagte rygere.

0   821

Der skal fokus på sundhed i madkundskab

Hvad er der i madpakken? Hvad er forskellen på almindelige boller og ernæringsforbedrede boller? Og hvad har det med demokratisk dannelse og handlekompetence af gøre? Det undersøger Mette Højland i sit bachelorprojekt.

2   566

Gratis skole-morgenmad til Lolland-Falster-børn

Efter efterårsferien kommer alle elever på 17 skoler på Lolland-Falster til at starte skoledagen med et godt og nærende måltid i maven. Initiativet kaldes Hjernemad, og der er tale om mad, som ellers var gået til spilde.

0   441

Succes: Flere madkundskabslærere er uddannet i faget

70,9 procent af madkundskabstimerne i de danske folkeskoler er i år varetaget af en lærer med linjefag eller tilsvarende kompetencer i faget. Det gør madkundskab til et af de fag, hvor kompetencedækningen er øget mest siden sidste skoleår.

0   414

Åben skole: Vegetarforening debatterer mad og miljø med elever

Med et kritisk blik er en workshop fra Dansk Vegetarforening en god oplevelse for eleverne, lyder det fra to lærere, der har haft besøg. Foreløbig har foreningen debatteret mad og miljø med 6200 elever i 6.–9. klasse.

0   528

LOMA er meget mere end LOkal MAd

Værdifulde erfaringer fra Nymarkskolen i Svendborg kan inspirere andre, der har lyst og mod på at kombinere læring, sund mad og dannelse.

0   460

Samtale om LOMA undervisning

LOMA-Undervisningsforløb i forskellige fag i folkeskolen. På folkemødet på Bornholm viser lærere fra Nymarkskolen i Svendborg eksempler på hvordan de arbejder med LOMA-lokal mad i fagene.

0   781

Lokalt mad-projekt skaber fællesskab

Projektet Loma integrerer mad og madlavning i alle skolens fag. Det gør undervisningen mere virkelighedsnær og skaber fællesskab blandt eleverne, lyder erfaringer fra lærere og projektmedarbejdere.

1   467

Sæt igang!

Skolemad var til debat ved Folkemødet på Bornholm allerede på førstedagen af det store arrangement. Debattens tema var ’Skolemad, læring og maddannelse’.

0   461

Autentisk læring med LOMA

Lokal mad krydret med forårshagl - pilotprojekt “Skæg med æg"

0   449

LOMAs potentiale til at styrke interkulturel integration?

Ørkildskolens erfaringer med LOMA, i forbindelse med modtagelsesområdet, giver skolen mod på at udforske yderligere, hvilket potentiale LOMA har i forhold til at styrke integration af interkulturelle elever.

0   446

LOMA-lokal mad på Folkemøde

- Er skolemad, læring og maddannelse flere sider af samme sag? Med denne overskrift sætter vi i eftermiddag gang i debatten i Smagoglær teltet på Folkemødet.

0   413

Åben skole: Lad eleverne bage pizza i et rullende køkken på hjul

Efter sommerferien tager GoCook på tour i hele landet for at give børn mulighed for at lave 100 % deres egen grøntsagspizza fra bunden. Formålet er at skabe en generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

0   512

Besparelser går ud over rengøringen & lærer & elever

BT skriver at de klamme skole-toiletter vender tilbage