ERNÆRING OG SUNDHED er for ernæringsuddannede og lærere, der underviser i madkundskab, sundhed og ernæring. 

I samarbejde med Madkundskabslærerforeningen

(3.944 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   1

Arla Madlejr udvider i Tønder

En lang række aktører sikrer, at elever som kommer på Arlas Madlejr nu får nye muligheder. Madlejr vil fremover blive afholdt både i Helsnæs på Sydfyn og som noget nyt også i Højer i Tønder kommune.

3   2

Professor anbefaler karakterer i de kreative fag

Kreativiteten og de vilde ideer skal tilbage i klasseværelset, lyder det fra professor, dr.phil Kirsten Drotner. Skolen har fået alt for stort fokus på de målbare færdigheder. Hun opfordrer til massiv efteruddannelse af lærerne i undervisning i kreativitet og afgangskarakterer i de kreative fag. "Det er selvfølgelig ikke uproblematisk. Hvis man hele tiden skal måles på, hvor kreativ man er, vil det jo i sig selv lægge en dæmper på kreativiteten, og derfor skal det ske med måde. Men jeg mener ikke, at der er nogen vej udenom, hvis vi vil reformere det eksisterende læringsparadigme. Hvis kreativiteten skal tages alvorligt af både elever og lærere, er det afgørende, at der også gives karakterer i de produktive fag - eventuelt kun ved afgangsprøven i 9. klasse", siger hun til Politiken.

0   6

Elever i Gladsaxe er mestre i klimavenlig madlavning

Gladsaxe-elever har de seneste par måneder skulle opfinde CO2-venlige måltider, og i fredags dystede de tre bedste klasser i en storslået finale med et særligt dommerpanel.

1   3

Indtryk fra kongres om Home Economics

Fagfeltet Home Economics rummer de professioner der arbejder indenfor ernæring, sundhed og madkundskabsfeltet i forskellige arenaer. Hvert fjerde år er der kongres hvor man mødes fra hele verden for at udveksle resultater indenfor forskning, udvikling og praksis. I år var det i Daejeon i Sydkorea.

0   5

Børn elsker madskolerne- mandskabet mangler

Både børn og forældre er vilde med madskolerne, viser en ny evaluering. Efterspørgslen på de sunde kurser er høj, men der mangler frivillige for, at det bliver muligt at lave endnu flere kurser.

0   5

Kun håndværk og design-lærerne får mere efteruddannelse blandt de praktiske fag

754 lærere har været på kurser i håndværk og design sidste år mod kun 92 året før. Men hverken billedkunst, musik, idræt eller madkundskab har oplevet en reel stigning."Vi bliver altid prioriteret sidst", siger billedkunstlærernes formand.

0   7

Hjælp til undersøgelse om vandautomater!

Spørgeskema om vandautomater på folkeskoler i Danmark.

0   2

Madkundskabslærere er udfordrede af trange budgetter

I en undersøgelse af konkurrencen Madkamp har 56 madkundskabslærere svaret på, hvor mange penge de har til rådighed til indkøb af råvarer. Næsten halvdelen af lærerne har ti kroner eller mindre per elev per undervisningstime.

0   5

Koster det virkelig kun 15 kroner om dagen at spise sundt?

”Jeg hører nogle gange, at det er meget dyrt at spise sundt. Jeg havde en fornemmelse af, at det ikke helt kunne passe. Så jeg tog det som lidt af en udfordring«” Følgende citat stammer fra Politiken 17. august 2014 hvor Las Olsen, der er privatøkonom i Danske bank, har regnet på hvor meget det koster om dagen at spise sundt. Han finder frem til at 15 kroner om dagen er nok. Spørgsmålet er, hvordan udfordringen føles hvis man aldrig har mere end 15 kroner om dagen at spise for, og hvad det betyder for kostens sundhedsmæssige kvalitet på længere sigt.

0   0

Fødevareetik seminarer

Tre seminarer om fødevareetik, madetik og måltidsetik på Ernærings- og sundhedsuddannelsen, KU Science og Ålborg Universitet (København) den 24. og 25. november 2016.

1   0

Madkulturen lancerer hjælp til kloge fødevareindkøb

Madkulturen står bag indsatsen Kloge Fødevareindkøb, som nu lancerer nye værktøjer, der kan hjælpe med fødevareaftaler, at se hvilke varer, der er i sæson og vejlede om lokale fødevareindkøb. Der er også sortimentslister til økologiske fødevareindkøb og værktøjer til at beregne indkøbsbehov, står der på Madkulturens hjemmeside.

0   1

Bæredygtig morgenmad til elever på Lolland-Falster

Projektet Hjernemad sørger de næste to år for gratis morgenmad til eleverne på Lollands og Falsters skoler. Udover at det giver ekstra energi, er det en god anledning til miljødiskussion, siger en af skolelederne.

0   0

Amerikanske superhelte-dukker får elever til at spise grønt

Den amerikanske organisation "Super Sprowtz" har fået forbruget af frugt og grønt i skolekantiner til at stige med op til 240 procent. På skoler, hvor der var hængt bannere op om salatbaren steg forbruget af grønt med omkring 90 procent, mens de skoler, der både havde bannere og fjernsyn oplevede en stigning tæt på 240 procent.

0   1

Hvordan smager et æble?

Der blev smasket og knaset og tygget og smagt, da 6.b på Rasmus Rask-Skolen i Odense fik besøg af smagsforskere. De skulle vise eleverne, hvordan man kan lære gennem smag. Ikke kun i madkundskab, men i alle fag.

1   0

Fødevareministeriet uddeler penge til madspildsprojekter

Hver dag smider forbrugere og detailhandelen hvad der svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad ud i skraldespanden. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen uddeler nu 5,6 millioner kroner til nye ideer, som skal mindste madspild i Danmark. Se projekterne via dette link.

0   0

Urter kan halvere køers klimabelastning

Fodrer landmændene køer med bestemte urter, kan metanudledningen fra køerne halveres. Foodculture har interviewet husdyrforsker Peter Lund. Han mener, at det kræver en politisk gulerod - eller pisk - hvis det skal have en reel effekt.

0   1

Få luft til livet – tænk på lungerne

Lungesundhed, opmærksomhed på lungerne, rygestop,

0   0

Undersøgelse: Supermarkeder kan hjælpe forbrugere til sunde valg

Stil snittet grønt ved kødet, og salget stiger med 60 procent, viser en undersøgelse, som Landbrug & Fødevarer står bag.

0   6

Fyraftensmøde om danskernes madlavningskompetencer

Hvordan står det til med at kunne lave mad? Århus Universitet har undersøgt sagen, og MadFællesskaberne gør noget ved den. Kom til gratis møde på Metropol med forskningsbaseret oplæg efterfulgt af konkrete eksempler på praktiske projekter som MadAmbassadørerne og MadGuiderne. Der er tid til debat og til at netværke.

0   3

Lidt flere børn går i køkkenet derhjemme

Der er flere børn, der går med i køkkenet, når aftensmaden skal tilberedes i de danske hjem. I 2012 var 4% af børnene med til at lave aftensmad. I år er det tal steget til 7%. Det er specielt på hverdage, at børnene kommer mere med i køkkenet i forhold til for fire år siden.