ERNÆRING OG SUNDHED er for ernæringsuddannede og lærere, der underviser i madkundskab, sundhed og ernæring. 

I samarbejde med Madkundskabslærerforeningen

(3.968 følger) Se alle medlemmer

For at du kan oprette indlæg i Ernæring og sundhed kræver det at du har en profil og er logget ind.

OPRET PROFIL
0   1

Undernæring er et overset samfundsproblem

Med en befolkning på knap 50% overvægtige er det ofte de, der har for meget på sidebenene, der fokuseres på i sundhedsdebatten. Underernæring er derimod et noget mere overset samfundsproblem viser en undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.

0   25

Åben skole: Fra skrot til wok

Hver dag smider supermarkeder mad ud, der kun lider af skønhedsfejl. På et valghold i Strøby samarbejder eleverne med Brugsen – de tilbereder og spiser den frasorterede mad.

0   10

Ingredienser til en sundere skoledag

Mens mange voksne begynder året med nytårsforsætter og januarkure, er børnene tilbage i klasselokalerne til gensyn med klassekammeraterne og parate til ny læring. Langt de fleste børn bekymrer sig - heldigvis - ikke om damebladenes slankekure og nytårsforsætter. Det betyder dog ikke, at børnene er ligeglade med skoledagens mad og måltider.

0   17

Forsker: Mad i skolen må ikke blive elitært

Skal eleverne uddannes til husholdere, håndværkere eller gastronomer? Igennem 118 år har mad været på skemaet i skolen. Nu har ph.d. Jette Benn skrevet en bog om, hvordan undervisningen og faget har ændret sig undervejs.

0   3

Evaluering: Madkamp har styrket presset fag

Madkundskab har ikke har megen lokal bevågenhed. Der er stor variation i køkkenfaciliteter og tildeling af penge til indkøb af mad. Madkamp har styrket faget og givet lærere mulighed for kurser, som de eller ikke er forvænt med, viser evaluering.

ANMELDELSE
0   6

Portal til madkundskab

Det er svært ikke at blive begejstret, når man går ind i Clio Onlines materiale til madkundskab. Det er som at åbne for et spændende spil med mange muligheder - og et par mellemstore missere undervejs.

0   1

Københavns Lærerforening har lavet film om jul i skolekøkkenet

På Københavns Lærerforenings hjemmeside har der i løbet af december været en julekonkurrence. I fire små film bager otte børn julekager på forskellige københavnske folkeskoler. Mens der bliver frembragt knasende julekager, taler børn på forskellige klassetrin, om deres forhold til skolen. Eksempelvis spørger Rosa "Hvad nu hvis vi ikke havde skolen?", Og Storm svarer prompte: "Så var der nok mange, vi ikke havde fået som venner".

0   13

Kan et øget fokus på mad og måltider skabe bedre læring og trivsel i folkeskolen?

I projekt ’LOMA – lokal mad’ forpligtiger de deltagende skoler sig på at fremme arbejdet med sund mad og måltider på skolen. Opskriften lyder på tværfaglig undervisning i forbindelse med tilberedning af fælles skolemad. De foreløbige resultater er positive – men området kalder generelt på øget fokus.

0   1

Ny kosthåndbog: Sådan omsættes kostanbefalinger til måltider

I dag lanceres opslagsværket 'kosthåndbogen.dk', som giver bud på, hvordan de officielle kostanbefalinger omsættes til opskrifter. Målgruppen for bogen er blandt andre professions-bachelorer i ernæring og sundhed.

0   1

Nordisk samarbejde giver madkundskabslærere nye muligheder

Karelske pirogger, lussekatter og frikadeller. Et nordisk samarbejdsprojekt udvikler madkundskabsfaget ved at give lærere og elever mulighed for at hente inspiration fra nabolande.

1   12

Madkundskab er mere end madlavning

Madkundskab er desværre et underprioriteret og ofte misforstået fag i folkeskolen. Det er ærgerligt, fordi madkundskab i mange henseender kunne være et forbilledligt eksempel på folkeskolereformens intention om mere varieret undervisning og en tæt kobling mellem teori og praksis. Men det kræver, at man som lærer også insisterer på fagets teoretiske del og ikke reducerer det til frikadellesløjd.

1   5

Fra rendyrket socialisme til udryddelse af madanalfabetisme

De sidste 10 år er der blevet skabt en ny mad- og måltidskultur i det offentlige børnerum. Det er lykkes, fordi kommunen har haft viljen til at skabe en infrastruktur, der har gjort det muligt at give børnene dejlig mad. Det skal bruges som fundament for endegyldigt at udrydde madanalfabetismen mener direktør i Københavns Madhus, Anne-Birgitte Agger.

5   37

Lærer: Det er ikke kun forældrene, der spytter i kassen – vi gør også

Kalenderlyset til klassen, madpakken på ekskursionen, bukkehornsfrøene til krydderihylden i madkundskab. Lærere giver løbende små økonomiske bidrag til undervisningen og den gode stemning i skolen.

0   1

Arla Madlejr udvider i Tønder

En lang række aktører sikrer, at elever som kommer på Arlas Madlejr nu får nye muligheder. Madlejr vil fremover blive afholdt både i Helsnæs på Sydfyn og som noget nyt også i Højer i Tønder kommune.

3   2

Professor anbefaler karakterer i de kreative fag

Kreativiteten og de vilde ideer skal tilbage i klasseværelset, lyder det fra professor, dr.phil Kirsten Drotner. Skolen har fået alt for stort fokus på de målbare færdigheder. Hun opfordrer til massiv efteruddannelse af lærerne i undervisning i kreativitet og afgangskarakterer i de kreative fag. "Det er selvfølgelig ikke uproblematisk. Hvis man hele tiden skal måles på, hvor kreativ man er, vil det jo i sig selv lægge en dæmper på kreativiteten, og derfor skal det ske med måde. Men jeg mener ikke, at der er nogen vej udenom, hvis vi vil reformere det eksisterende læringsparadigme. Hvis kreativiteten skal tages alvorligt af både elever og lærere, er det afgørende, at der også gives karakterer i de produktive fag - eventuelt kun ved afgangsprøven i 9. klasse", siger hun til Politiken.

0   6

Elever i Gladsaxe er mestre i klimavenlig madlavning

Gladsaxe-elever har de seneste par måneder skulle opfinde CO2-venlige måltider, og i fredags dystede de tre bedste klasser i en storslået finale med et særligt dommerpanel.

1   3

Indtryk fra kongres om Home Economics

Fagfeltet Home Economics rummer de professioner der arbejder indenfor ernæring, sundhed og madkundskabsfeltet i forskellige arenaer. Hvert fjerde år er der kongres hvor man mødes fra hele verden for at udveksle resultater indenfor forskning, udvikling og praksis. I år var det i Daejeon i Sydkorea.

0   5

Børn elsker madskolerne- mandskabet mangler

Både børn og forældre er vilde med madskolerne, viser en ny evaluering. Efterspørgslen på de sunde kurser er høj, men der mangler frivillige for, at det bliver muligt at lave endnu flere kurser.

0   5

Kun håndværk og design-lærerne får mere efteruddannelse blandt de praktiske fag

754 lærere har været på kurser i håndværk og design sidste år mod kun 92 året før. Men hverken billedkunst, musik, idræt eller madkundskab har oplevet en reel stigning."Vi bliver altid prioriteret sidst", siger billedkunstlærernes formand.

0   8

Hjælp til undersøgelse om vandautomater!

Spørgeskema om vandautomater på folkeskoler i Danmark.